Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Ιμπεριαλιστική υποκίνηση από πίσω

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχετικά με την επιστολή Ν. Γκρούεφσκι πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στον Ελληνα ομόλογό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«

Η επιστολή Γκρούεφσκι επιβεβαιώνει την προ 16ετίας τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι η ιμπεριαλιστική διαπάλη στα Βαλκάνια και οι πλάτες που έχει η εκάστοτε κυβέρνηση της FYROM, περιλαμβάνουν και εκβιασμούς και αλυτρωτικές διακηρύξεις, όπως η παραπάνω περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε το γεγονός ότι την ίδια ώρα που διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις των σλαβόφωνων στη Φλώρινα, και άσχετα από το γεγονός ότι και αυτές γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν αναλόγως, πραγματοποιούνται εθνικιστικές εκδηλώσεις, που η προέλευση και οι στόχοι τους είναι γνωστοί. Το ίδιο και η ιμπεριαλιστική υποκίνησή τους.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι η πολιτική μέσα στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο και η αναγωγή της ονομασίας της FYROM σε κύριο θέμα, δεν μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα απ' όσα βλέπουμε.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του: Η ονομασία της FYROM με καθαρά γεωγραφικό περιεχόμενο της ονομασίας Μακεδονία ή παράγωγού της αποτελεί ένα μόνο βήμα. Από εκεί και πέρα πρωτεύει η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού κατά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μέσα και έξω από την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ