Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Ενάντια στους λαούς της Μεσογείου

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής για την «Ενωση για τη Μεσόγειο»:

«Η εναρκτήρια Σύνοδος Κορυφής για την αναβάθμιση της "Διαδικασίας της Βαρκελώνης: Ενωση για τη Μεσόγειο", σηματοδοτεί ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ, των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους ενάντια στους λαούς της Λεκάνης της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργεί νέο έδαφος για τη διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην περιοχή, για την εκμετάλλευση των λαών και τη λεηλασία των ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Κεντρική επιδίωξη της ΕΕ παραμένει η ολοκλήρωση της Ευρωμεσογειακής Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου μέχρι το 2010, στην οποία σταδιακά εντάσσονται αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5 Ιούνη 2008 τη δημιουργία της "Ενωσης για τη Μεσόγειο". Ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας λευκό απέδειξε, για άλλη μια φορά, τη διπρόσωπη πολιτική του, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. απουσίασε. Το ΚΚΕ αντιτάχθηκε, καταψήφισε τη σχετική πρόταση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι οι λαοί μέσα από αυτήν τη διαδικασία μόνο δεινά έχουν να αντιμετωπίσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ