Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογικό σώμα «φούσκα»

Τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος με την ψήφο των ομογενών, μεθοδεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Από κοινού, η κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται να μεθοδεύουν τη διόγκωση του εκλογικού σώματος της χώρας, καλλιεργώντας την ιδέα της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, μέτρο που επιχειρούν να περάσουν ως «ευαισθησία για τους απόδημους», ενώ αξιοποιείται με προφανή στόχο τη νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ - ο ΣΥΝ απέστειλε επιστολή). Στη σύσκεψη το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, που μετά τη συζήτηση που είχε χαρακτήρα διερευνητικό επισήμανε:

«Η διαφαινόμενη ταύτιση των θέσεων των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την αλλοίωση της θέλησης του λαού μας, με την τεχνητή και υπέρμετρη διόγκωση του εκλογικού σώματος που προωθείται. Θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία εκλογείς που στο μεγαλύτερο μέρος τους δε θα έχουν καν τη στοιχειώδη επαφή και ενημέρωση για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Το κυριότερο, οι εκλογείς αυτοί θα καθορίσουν με την ψήφο τους τις τύχες του λαού μας, ενώ οι ίδιοι δε θα έχουν καμία επίπτωση στη ζωή τους από το αποτέλεσμα των εκλογών στις οποίες θα συμμετάσχουν. Στην πραγματικότητα η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη, αφού σε πολλές χώρες που ζουν σήμερα απόδημοι Ελληνες δε θα εξασφαλίζεται η ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων και ιδίως του ΚΚΕ, με δεδομένες τις απαγορεύσεις ή τους περιορισμούς που υπάρχουν στη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Και μόνο για τους λόγους αυτούς, η λύση που προωθείται δεν ενισχύει τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης και νόθευσης της εκλογικής βούλησης του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ