Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Φονικές βροχές και εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης

Εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι στην κοιλάδα του Σουάτ του Πακιστάν παλεύουν με τις λάσπες, την κρατική αδιαφορία και τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις
Εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι στην κοιλάδα του Σουάτ του Πακιστάν παλεύουν με τις λάσπες, την κρατική αδιαφορία και τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Απελπισία και οργή είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την τραγωδία που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές σε συνδυασμό με την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι νεκροί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 1.500 (χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός τους, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια είναι οι πληγέντες και 27.000 εγκλωβισμένοι στην κοιλάδα Σουάτ. Πρόκειται για μία περιοχή που σφυροκοπείται καθημερινά από τον κυβερνητικό στρατό και τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του γειτονικού Αφγανιστάν, ενώ η φτώχεια έχει γονατίσει τους τοπικούς πληθυσμούς, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

Στην κοιλάδα Σουάτ εμφανίστηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα χολέρας, με προοπτική επιδημίας. Οι επιζώντες φτάνουν στους καταυλισμούς με τα πρώτα δείγματα ιών, αφού εμφανίζουν πυρετό, διάρροια και δερματικά προβλήματα, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για καθαρό νερό και φαγητό, οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες, όπως και τα φάρμακα. Η λάσπη έχει καλύψει ολόκληρα χωριά και η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ δεν είναι σε θέση ούτε καν να φτάσει στους χιλιάδες αποκλεισμένους και πληγέντες.

Η καταστροφή χαρακτηρίζεται «ανυπολόγιστη», με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν συνέχιση των βροχών, οι οποίες αναμένεται να εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη τη δημιουργία καταυλισμών για τους πληγέντες, με αρκετούς να προσπαθούν να φτάσουν στην Πεσαβάρ για να σωθούν, καθώς είναι το μόνο μέρος στο οποίο έχουν στηθεί υποτυπώδη κέντρα παροχής βοήθειας.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε κονδύλι 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πληγέντες, όπως και οι ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να καλύψουν την εγκληματική τους δράση, τη στιγμή που ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ