Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ξεκίνησε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

ΑΓΚΥΡΑ.--

Αρχισαν την Κυριακή οι ιδιαίτερα κρίσιμες εργασίες του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, όπου η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και ο προεδρεύων του Συμβουλίου, πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα στο στράτευμα, ενόψει και του δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση στις 12 Σεπτέμβρη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης επιχείρησε να πείσει για τη στενή και αρμονική συνεργασία στρατού - κυβέρνησης, υπό τη βαριά σκιά των αποκαλύψεων για την «Εργκένεκον» και το σχέδιο «Βαριοπούλα», που αφορούσε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στα «αγκάθια» του Συμβουλίου είναι και οι αναμενόμενες προαγωγές 11 στρατηγών που φέρονται να συμμετείχαν στα αντικυβερνητικά σχέδια και δεν έχουν παραδοθεί στη Δικαιοσύνη, ακόμα, παρά τη διαταγή της σύλληψής τους από το τουρκικό δικαστήριο. Το Συμβούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου και να λήξει με την αντικατάσταση του αρχηγού του στρατεύματος, Ιλκέρ Μπασμπούγ από τον επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Ισίκ Κοσανέρ και τις κρίσεις για το σύνολο του στρατεύματος.

Χτες σημειώθηκε νέα επίθεση εναντίον σιδηροδρομικού συρμού στα ανατολικά της Τουρκίας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, με την ενέργεια να αποδίδεται στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ