Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

1881: Γεννιέται ο Αλεξάντερ Φλέμιγκ, Αγγλος γιατρός, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμιγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη. Για την ανακάλυψή του τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1945.

1923: Η Ιταλία προσάρτησε και επισήμως τα Δωδεκάνησα.

1945: Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ρίχνουν στη Χιροσίμα την πρώτη ατομική βόμβα τύπου ουρανίου 235 σκοτώνοντας 70.000 ανθρώπους και καταστρέφοντας το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης. Τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της ραδιενέργειας χιλιάδες Ιάπωνες θα χάσουν τη ζωή τους «χτυπημένοι» από διάφορες μορφές καρκίνου. Η χρήση της ατομικής βόμβας δεν υπαγορεύτηκε από στρατιωτική ανάγκη, όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Πρόεδρος Τρούμαν, αφού η ηγεσία της Ιαπωνίας είχε ήδη συνθηκολογήσει και απέμενε το τυπικό της παράδοσης. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το προσωρινό μονοπώλιο στον πυρηνικό οπλισμό προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να εκφοβίσει τους λαούς της Γης και ειδικότερα το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα και την ΕΣΣΔ.

1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ