Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ._ Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ. Η πρώτη επίθεση έγινε στη Βαγδάτη, η δεύτερη στο Κιρκούκ και ακόμα μία στη Μακούμπα.

ΚΙΓΚΑΛΙ._ Ο Πολ Καγκάμε επανεξελέγη πρόεδρος της Ρουάντας με συντριπτική πλειοψηφία, αφού σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 93% σε 11 από τις 30 εκλογικές περιφέρειες

ΠΟΡΤ ΒΙΛΑ._ Οι αρχές του νησιωτικού κρατιδίου του Ν. Ειρηνικού, Βανουάτου, ανακοίνωσαν την εκδήλωση μικρού τσουνάμι ύψους 23 εκατοστών μετά από σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ Βίλα σε βάθος 60 χλμ.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ._ Ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι υποστηρίζουν, απροκατάληπτα, τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων της χώρας και ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να συναινέσει σε κανενός είδους αλλαγές, που στόχο θα έχουν την ενίσχυση των σωμάτων της κεντρικής διακυβέρνησης της χώρας.

ΜΑΔΡΙΤΗ._ Ιδιότυπη λευκή απεργία ξεκίνησαν οι Ισπανοί τροχονόμοι οι οποίοι αντί να κόβουν κλήσεις για παραβάσεις οδηγών, τους χτυπούν συμβολικά στον καρπό και τους αφήνουν ελεύθερους. Οι τροχονόμοι διαμαρτύρονται γιατί οι μισθοί τους μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 5% στο πλαίσιο λιτότητας .

ΛΙΣΑΒΟΝΑ._ Τουλάχιστον 15 πύρινα μέτωπα φλέγονταν ανεξέλεγκτα ως χτες στην Πορτογαλία, αρκετοί τραυματίστηκαν ενώ εκατοντάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Πολλές από τις φωτιές θεωρείται πως είναι έργο εμπρηστών.

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ._ Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο ακόμη αγνοούνται από την κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου στη συνοικία Βίγια Ουρκίσα της πρωτεύουσας Μπουνένος Αϊρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάρρευση του κτιρίου μπορεί να οφείλεται σε οικοδομικές εργασίες, που γίνονταν σε διπλανό κτίριο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ._ Η αμερικανική κυβέρνηση και η BP βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας ώστε τα μελλοντικά έσοδα της πετρελαϊκής εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικού να εγγυώνται ότι θα υπάρχουν κεφάλαια για τον καθαρισμό και για τις αποζημιώσεις των θυμάτων της πετρελαιοκηλίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

ΑΝΚΟΡΑΤΖ._ Ενα αεροπλάνο με οκτώ επιβαίνοντες, ανάμεσά τους ο πρώην ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Στίβενς και ο επικεφαλής της μονάδας της Βόρειας Αμερικής της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών EADS και πρώην επικεφαλής της NASA Σον Ο'Κίφ, συντρίβη χθες στην Αλάσκα, δήλωσε η αμερικανική εθνοφρουρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε πιθανά λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των νεκρών.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Επίσκεψη του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους στην Αϊτή προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της ανοικοδόμησης επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου. Ο Μπους θα έχει επαφές με τις ομάδες που φέρουν εις πέρας τις εργασίες για την ανοικοδόμηση της νησιωτικής χώρας, της οποίας η χρηματοδότηση προέρχεται από το ταμείο που σύστησε ο ίδιος με τον Μπιλ Κλίντον μετά το σεισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ