Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΑΤΙΓΚΟΡΣΚ.- Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χτες σε καφετέρια στην πόλη Πιατιγκόρσκ του ρωσικού Καυκάσου στην επαρχία της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εικάζεται πως εξερράγη αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο κοντά στην καφετέρια. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΡΩΜΗ.- Πέθανε χτες σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο της Ρώμης ο πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας (1985) και πρώην πρωθυπουργός (1979) Φραντσέσκο Κοσίγκα, αφού είχε εισαχθεί μια βδομάδα νωρίτερα με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

ΒΛΑΝΤΙΚΑΒΚΑΖ.- Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε καμικάζι σε αστυνομικό φυλάκιο στη Βόρεια Οσετία. Ο βομβιστής που ανατινάχθηκε ήταν μέλος συμμορίας που κατευθυνόταν στη Μόσχα από την Τσετσενία, δήλωσε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο «Ρία Νόβοστι». Τον καμικάζι αυτοκτονίας συνόδευαν άλλοι δύο άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε πως θα απελάσει ανώτατο Ρώσο διπλωμάτη, μία ημέρα μετά τη σύλληψη Ρουμάνου διπλωμάτη στη Μόσχα με την κατηγορία της κατασκοπείας. Χωρίς να κατονομάζει τον διπλωμάτη, το ΥΠΕΞ της Ρουμανίας ζήτησε από τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 χώρες.

ΤΟΚΙΟ.- Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών πάνω από 140 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης, ενώ πάνω από 31.500 άλλοι νοσηλεύτηκαν για την ίδια αιτία από τις αρχές Ιούνη. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το κύμα καύσωνα συνεχίζει να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας, λόγω ενός υψηλού βαρομετρικού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Η Τζούλια Γκίλαρντ, απερχόμενη πρωθυπουργός της Αυστραλίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές του ερχόμενου Σαββάτου τάχθηκε κατά της βασιλικής μοναρχίας λέγοντας ότι το πολίτευμα θα πρέπει να αλλάξει σε δημοκρατικό και όχι σε βασιλευόμενη συνταγματική δημοκρατία...

ΠΑΡΙΣΙ.- Οι πρώτες απελάσεις Ρομά που ζουν παράνομα στη Γαλλία προς τη χώρα καταγωγής τους, τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία, θα γίνουν την Πέμπτη, ανακοίνωσε χτες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ