Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Συγκεντρώνεται» το εμπόριο ζωής και υγείας

«Σε λίγους η ασφαλιστική αγορά. Μεγάλοι όμιλοι κυριαρχούν και διευρύνουν τα μερίδιά τους στον κλάδο ζωής». Η είδηση αφορά τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες και έρχεται σε μια περίοδο που πλατιά λαϊκά στρώματα βλέπουν όλο και να απομακρύνεται η πρόσβασή τους σε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, αλλά και η προοπτική συνταξιοδότησης. Μεγάλοι ωφελημένοι οι τραπεζοασφαλιστικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές εταιρείες, που ελέγχουν πάνω από το 71% της αγοράς του κλάδου ζωής και το 57% του κλάδου γενικών ασφαλίσεων.

Οταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα ζωής και υγείας η «πελατεία» αυτών των κολοσσών είναι εξασφαλισμένη, τα κέρδη τεράστια. Εξάλλου, και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φροντίσει με σειρά αντιασφαλιστικούς νόμους και πολιτικές επιλογές υποβάθμισης της Υγείας και της Πρόνοιας, να στέλνουν «πεσκέσι» στις πολυεθνικές τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η συγκέντρωση της ασφαλιστικής αγοράς σε λίγα χέρια, η μονοπώληση του κλάδου, η οποία είναι φυσική εξέλιξη θα φέρει αύξηση στις τιμές, πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες, πιο αντιδραστικούς όρους εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Οι όροι εμπορίας της ανθρώπινης ανάγκης θα γίνουν ακόμα πιο σκληροί για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ