Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Πρόταση στη Ρωσία για από κοινού παραγωγή πυρηνικού καυσίμου

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Το Ιράν υπέβαλε πρόταση στην Ρωσία για την από κοινού παραγωγή πυρηνικού καυσίμου για το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ αλλά και για άλλα μελλοντικά εργοστάσια, μετέδωσαν χτες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Με την πρότασή της αυτή, η Τεχεράνη επιδιώκει να λάβει μέρος του ελέγχου της διαδικασίας παραγωγής πυρηνικών καυσίμων, το οποίο έχει αναλάβει η Ρωσία, μετά την φόρτωση των 163 ράβδων καυσίμου στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, το περασμένο Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν μειώσει κατά κάποιο τρόπο τις αντιρρήσεις τους για την έναρξη της λειτουργίας του Μπουσέρ μετά τη δέσμευση της Ρωσίας να ελέγξει η ίδια την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου.

Στο μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Αμυνας Αχμάντ Βαχίντι, δήλωσε χτες πως η χώρα του είναι διατεθειμένη να πουλήσει όπλα στο Λίβανο σε περίπτωση που ζητήσει βοήθεια σχετικά με το στρατιωτικό εξοπλισμό της.

  • Δύο Φρουροί της Επανάστασης και πέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής στην ιρανική επαρχία του Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε χτες η κυβερνητική εφημερίδα «Iran», χωρίς ωστόσο να δίνει άλλες πληροφορίες για την συμπλοκή ούτε για το πότε συνέβη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ