Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΟΒΕΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Αντίθετοι στην κατάργηση ελληνικού προξενείου

Την αντίθεσή τους στην παύση λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ανόβερο εκφράζουν φορείς της Ελληνικής Κοινότητας Ανόβερου και Περιχώρων με υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιούν στη Βουλή, στα κόμματα, στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Γερμανία στο Βερολίνο και άλλους φορείς.

Σε αυτό σημειώνουν χαρακτηριστικά : «Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, την Πέμπτη 29 Ιούλη 2010 ανακοίνωσε στα ΜΜΕ, ότι αποφασίστηκε η παύση της λειτουργίας του γενικού Προξενείου στο Ανόβερο. Ο Ελληνισμός της Κάτω Σαξονίας διαμαρτύρεται έντονα και ζητάει την αναστολή της λανθασμένης σας απόφασης και να πάρετε μέτρα αναβάθμισης». Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο σήμερα ζουν 35.000 Ελληνες, το Ανόβερο πρωτεύουσα του κρατιδίου είναι το κέντρο των Ομογενειακών Οργανώσεων και συλλόγων, ενώ πάνω από 2.500 ελληνόπουλα τρίτης γενιάς μαθαίνουν ελληνικά σε απογευματινά σχολεία. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι το κλείσιμο του προξενείου θα επιβαρύνει τις οικογένειες καθώς για τη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης θα χρειάζεται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις με ό,τι ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό.

Το υπόμνημα αυτό για να μην κλείσει το προξενείο στο Ανόβερο υπογράφουν σειρά ελληνικών φορέων και εκπρόσωποι κομμάτων, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ