Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Φιντέλ Κάστρο: Να αποτραπεί η επίθεση στο Ιράν

Ομιλία του ηγέτη του Νησιού της Επανάστασης σε μαζική διαδήλωση στην Αβάνα

Χιλιάδες Κουβανοί παρακολούθησαν την ομιλία του Φιντέλ Κάστρο
Χιλιάδες Κουβανοί παρακολούθησαν την ομιλία του Φιντέλ Κάστρο
ΑΒΑΝΑ.--

Χιλιάδες φοιτητές υποδέχτηκαν τον ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην Αβάνα, στα σκαλοπάτια της κυρίας εισόδου του Πανεπιστημίου, απ' όπου είχε ο ίδιος αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή.

Ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, μιλώντας περίπου μία ώρα στους παρευρισκόμενους, επισήμανε τον κίνδυνο που ελλοχεύει από έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή με απρόβλεπτες συνέπειες για τον πλανήτη. Προειδοποίησε πως μια ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών ενάντια στο Ιράν θα μετατραπεί άμεσα σε μια παγκόσμια σύρραξη. Υπέδειξε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς λήγει - την ερχόμενη βδομάδα - η προθεσμία που έχει θέσει τον Ιούνη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την επιθεώρηση των Ιρανικών εμπορικών πλοίων.

Υπογράμμισε επίσης πως υπάρχουν 25.000 πυρηνικά όπλα ανά τον κόσμο, τα οποία είναι 460.000 φορές πιο ισχυρά απ' αυτά που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

Ο Φιντέλ Κάστρο κάλεσε τους λαούς του πλανήτη να σώσουν την ειρήνη, τη ζωή και το μέλλον της ανθρωπότητας και τους προέτρεψε να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτούς που επιβάλλουν ένα σύστημα που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας και του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ