Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίσκεψη του επιτελάρχη των ΗΠΑ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από χτες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μάικλ Μιούλεν, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αιτήματα της Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα όσον αφορά το Ιράν και το Ιράκ, αλλά και τις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Ο Μ. Μιούλεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισίκ Κοσανέρ. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της συνάντησης είναι ότι πριν την πραγματοποίηση της ο Τούρκος στρατηγός είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον καθορισμό των θέσεων που θα εκφράσει.

Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της επιχείρησε να υποβαθμίσει την επίσκεψη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται καθαρά για συναντήσεις γνωριμίας χωρίς ιδιαίτερη ατζέντα.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά το Κουρδικό, ο τουρκικός Τύπος εμφανίζει τον πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος DTP να απευθύνει έκκληση στον Τούρκο πρωθυπουργό να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για χάρη της ειρήνης, ενώ ορισμένα δημοσιεύματα φέρουν τις συνομιλίες ως ήδη αποφασισμένες με στόχο τη μόνιμη συμφωνία για μη ένοπλη δράση του ΡΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ