Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέες φονικές πυρκαγιές

ΜΟΣΧΑ.--

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν αργά την Πέμπτη στη Ρωσία λίγες εβδομάδες μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου που σκότωσαν περισσότερους από 50 ανθρώπους και κατέστρεψαν περισσότερα από 12 εκατομμύρια εκτάρια δασών και καλλιεργειών.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 18 τραυματίστηκαν, εκατοντάδες σπίτια και κτίρια καταστράφηκαν όταν το πύρινο μέτωπο διαπέρασε τουλάχιστον 15 μικρές πόλεις και χωριά κοντά στο Βόλγκογκραντ και το Σαρατόφ. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς στέγη, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Εξαιτίας των έντονων ανέμων, εκφράζονται φόβοι πως οι πυρκαγιές μπορεί να επεκταθούν και σε γειτονικές περιοχές.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ...διέθεσε χτες 1 δισ. ρούβλια (33 εκατομμύρια δολάρια) στις πληγείσες περιοχές, ενώ η Ελεγκτική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε πως υπάρχουν σημάδια αμέλειας εκ μέρους των αρχών της περιοχής του Βόλγκογκραντ. Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την έντονη αγανάκτηση του λαού, ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και διέταξε τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Βίκτορ Μπασάργκιν «να οργανώσει την άμεση αποκατάσταση των κτιρίων και την παροχή αποζημίωσης στους πληγέντες».

Υπενθυμίζεται πως ο Μεντβέντεφ είχε αναγκαστεί να δηλώσει πως θα επανεξετάσει τη νομοθεσία για τα δάση και πρώτα απ' όλα τον Δασικό Κώδικα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου. Σημειώνεται πως πριν τη δασοκτόνα νομοθεσία του 2006 απασχολούνταν περίπου 200.000 άνθρωποι, ενώ μετά το 2006 ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 14.000. Με αυτήν τη νομοθεσία μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, προωθήθηκε παραπέρα η εμπορευματοποίηση των δασικών αποθεμάτων με την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων πυρασφάλειας με τα τραγικά πρόσφατα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ