Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να δοθούν τα πάσο σε όλους. Τώρα!

Αλλο ένα άμεσο αίτημα αιχμής για το συλλαλητήριο στις 23 Σεπτέμβρη

Με αφορμή τη μη χορήγηση πάσο στους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στο κάλεσμά του για το συλλαλητήριο στις 23 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα, προτάσσει την απαίτηση για δωρεάν σπουδές για όλους.

Η ανακοίνωση του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Ηδη οι πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζουν τι εννοούσε η υπουργός της λέσχης Μπίλντεμπεργκ Α. Διαμαντοπούλου όταν έλεγε ότι "η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη της μεταπολίτευσης για την παιδεία".

Στις σχολές που έχουν ξεκινήσει εγγραφές, οι πρωτοετείς φοιτητές δεν παίρνουν ούτε πάσο. Προσπαθούν να μπερδέψουν τους φοιτητές, αλλού λέγοντας ότι έχει καθυστερήσει η εκτύπωση, αλλού ότι δεν έχει δοθεί κονδύλι για τα πάσο, αλλού ότι περιμένουν την αύξηση των εισιτηρίων για να δοθούν τα πάσο!!!

Ο,τι και να ισχύει, η αλήθεια είναι μία. Οι τσέπες μας δεν αντέχουν απαιτούμε να δοθούν τα πάσο σε όλους τώρα!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ετοιμάζει νέα αφαίμαξη των οικογενειών μας με τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, πετρέλαιο και ρεύμα και θα δώσει νέες φοροελαφρύνσεις στα μονοπώλια.

Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμιά αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα, ξεσηκωμός και πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!

Διεκδικούμε τώρα

Να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια, δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές και τους μαθητές:

  • Να δοθούν ΤΩΡΑ τα ΠΑΣΟ στους πρωτοετείς που γράφονται και σε όλους τους φοιτητές.
  • ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ετησίως για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής της σύνδεσης για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους, στις εργατικές λαϊκές οικογένειες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ