Σάββατο 1 Γενάρη 2000 - Κυριακή 2 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών
Εκλογές για αντιπροσώπους στη Συνομοπονδία

Θα γίνουν στις 9 Γενάρη 2000

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που θα γίνει στα τέλη Φλεβάρη, πραγματοποιεί στις 9 Γενάρη 2000, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Το τελευταίο διάστημα, οι δυνάμεις της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) ανέλαβαν το σοβαρό καθήκον της ουσιαστικής λειτουργίας του συλλόγου. «Ετσι ένα από τα καθήκοντα ήταν και η σωστή διοργάνωση των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων», όπως επισημαίνει ο Μάριος Καμακάρης, στέλεχος της ΕΣΚ και μέλος του ΠΑΣΠΑ. Πολλοί, σημειώνει ο Μ. Καμακάρης, θορυβήθηκαν και ενοχλήθηκαν από τη δράση της ΕΣΚ -ΠΑΣΠΑ απ' τη στιγμή που έγινε ανασύνθεση του προεδρείου. Ετσι επιχειρήθηκε η τρομοκράτηση, ο εκφοβισμός και η σπίλωση των μελών της ΕΣΚ που την εκπροσωπούν και στο ΔΣ του συλλόγου.

Από τη στιγμή που συμμετέχουν στο προεδρείο και μέλη της ΕΣΚ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με σωρεία οργανωτικών προβλημάτων, που αφορούσαν στην ουσιαστική λειτουργία του συλλόγου, όπως το μπλοκάρισμα τραπεζικού λογαριασμού, ανοργάνωτο και ελλιπές μητρώο, σε σημείο που δημιουργούνται ερωτηματικά αν κάποιοι, που εμφανίζονται ως μέλη, έχουν τα στοιχειώδη αποδειχτικά στοιχεία ότι είναι παραπληγικοί ή και ακόμα να συζητιέται, αν κάποιοι έχουν κάνει και αίτηση για να γίνουν μέλη του συλλόγου, όπως υπογραμμίζει ο Μ. Καμακάρης. Επιπλέον, συνεχίζει, βρέθηκαν μπροστά σε απώλειες αιτήσεων εγγραφής παλιών μελών του συλλόγου, σε οικονομικά ανοίγματα εκατομμυρίων με τη διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων για τα οποία ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία διαδικασία και μηχανισμός ελέγχου τους από το ΔΣ, πράγμα που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη θέση της ΕΣΚ- ΑΜΕΑ και της ΕΣΚ-ΠΑΣΠΑ για τη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων.

Εχοντας σαν άμεσο στόχο, τονίζει ο Μ. Καμακάρης, τη διενέργεια σωστών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων, γνωρίζοντας το όργιο της νοθείας που γενικά κυριαρχεί στο χώρο των αναπήρων και στους φορείς των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με συλλόγους - φαντάσματα ή ανάπηρους - μαϊμούδες και με δεδομένο πως ο σύλλογος είναι πανελλαδικός και λειτουργεί με παραρτήματα, το νέο προεδρείο έκανε μια τιτάνια προσπάθεια, με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, προκειμένου να ενημερώσει τις διοικούσες επιτροπές των παραρτημάτων, να ενημερώσει το μητρώο και να βγάλει κατά το δυνατόν γνήσιες εκλογικές καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ