Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιδεινώνεται η κατάσταση

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

Χειροτερεύει η κατάσταση των πλημμυροπαθών στο Πακιστάν με την κυβέρνηση να παραμένει εγκληματικά αδιάφορη και τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να δηλώνουν τη ...συμπαράστασή τους με βομβαρδισμούς και επιθέσεις. Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί το σύνολο, σχεδόν, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, καθώς και τα αποθέματα τροφίμων, οδηγώντας εκατομμύρια κόσμου στην εξαθλίωση.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του ΟΗΕ, που υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη βοήθειας και κονδυλίων προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, με 10 εκατομμύρια παιδιά που επλήγησαν από την καταστροφή να κινδυνεύουν άμεσα, λόγω του υποσιτισμού. Οι πληγέντες των πλημμυρών υπολογίζονται σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, με τους άστεγους να εξακολουθούν να αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο, με τους προσφυγικούς καταυλισμούς να παραμένουν ελάχιστοι, τα φάρμακα και το καθαρό νερό ανύπαρκτα, με τις επιδημίες να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Χτες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την «ανησυχία» του ότι θα υπάρξει έκρηξη του πληθωρισμού που θα εκτιναχθεί στο 13,5%, με το λαό να καλείται στην ήδη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται να πληρώσει το λογαριασμό, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα της επιβίωσης. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν για «κοινωνική έκρηξη» στο Πακιστάν, λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης του λαού, ανησυχώντας για τη «σταθερότητα της κυβέρνησης» και όχι για την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή τρομακτικές είναι οι προβλέψεις σχετικά με το τι θα αποκαλυφθεί και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν όταν υποχωρήσουν τα νερά, οπότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει έκρηξη χολέρας και ασθενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ