Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ - «ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΙΝ»
Εβαλαν μπρος τη «βιομηχανία» της πλαστογράφησης

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας παρέδωσε χτες στην Πολωνία 20 τόμους με στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της εκτέλεσης των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν. Στην ανακοίνωση των ρωσικών αρχών αναφέρεται πως το Μάη είχε δοθεί στην πολωνική πλευρά ένα πρώτο μέρος των εγγράφων για την υπόθεση αυτή, σε έξι κουτιά που ζύγιζαν 72 κιλά.

Με αυτόν τον τρόπο η ρωσική αστική κυβέρνηση έρχεται να συνδράμει στην αντικομμουνιστική κι αντισοβιετική εκστρατεία που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη και στα πλαίσια της οποίας η εκτέλεση χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν το 1941 αποδίδεται στις σοβιετικές αρχές, κι όχι στα ναζιστικά στρατεύματα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος τεκμηρίων (γερμανικές σφαίρες που βρέθηκαν στα πτώματα, το γερμανικό σκοινί που ήταν δεμένα τα χέρια πολλών από τους Πολωνούς, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που βεβαίωναν ότι τα πτώματα είχαν δολοφονηθεί το φθινόπωρο του 1941 και όχι το 1940). Ενώ στα απομνημονεύματα του ίδιου του Γκέμπελς υποδείχνεται το στοιχείο των γερμανικών σφαιρών πρέπει να κρατηθεί μυστικό γιατί μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση όλης της υπόθεσης «Κατίν». Υπόθεση που έστησαν οι ναζί μετά την ήττα στο Στάλινγκραντ το 1943 και αξιοποίησαν οι ιμπεριαλιστές αργότερα και ιδιαίτερα μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού.

Στην πραγματικότητα, και παρά τις μεγαλοστομίες για τα «6 κουτιά» με τα «72 κιλά», που τώρα γίνονται «20 τόμοι», το μόνο έγγραφο που έχει δοθεί ως τα τώρα στη δημοσιότητα, με τις υπογραφές των ηγετικών στελεχών της σοβιετικής κυβέρνησης, έχει καταγγελθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων ως πλαστό. Οι ίδιες οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να προσκομίσουν το πρωτότυπο του συγκεκριμένου εγγράφου στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στη δίκη κατά του ΚΚΣΕ το 1993, ενώ έχει καταγγελθεί από το βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Βίκτορ Ιλιούχιν, μια ολόκληρη επιχείρηση «βιομηχανίας» πλαστών εγγράφων για να αμαυρωθεί η περίοδος που επικεφαλής του σοβιετικού κράτους ήταν ο Στάλιν.

Να σημειωθεί μια λεπτομέρεια: Η χρονική στιγμή της παράδοσης των εγγράφων αυτών στην πολωνική εισαγγελία, όλως τυχαία, συμβαίνει τη στιγμή που η Ρωσία έχει ζητήσει την έκδοση του Τσετσένου αποσχιστή, Αχμέντ Ζακάεφ, που βρίσκεται τώρα στην Πολωνία. Αραγε, 20 τόμοι πλαστογραφημένου αρχειακού υλικού «ζυγίζουν» όσο η έκδοσή του στη Ρωσία;


Ε.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ