Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αιματηρές μάχες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Οι μάχες μεταξύ τω ανταρτικών δυνάμεων, κυρίως των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC αλλά και του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης-ELN όπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, και των αρχών ασφαλείας έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετά τα διαδοχικά καίρια χτυπήματα των FARC εναντίον αστυνομικών τμημάτων και άλλων κυβερνητικών στόχων και τη δήλωση του αντιδραστικού Προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος, για «πόλεμο μέχρις εσχάτων», οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σφυροκοπώντας τις τελευταίες ημέρες από αέρος και εδάφους θέσεις των FARC, προφανώς και με τη συνδρομή «Αμερικανών συμβούλων» και των πληροφοριών που έχουν...

Τελευταίο πεδίο μαχών, η ευρύτερη περιοχή της Λα Μακαρένα στην επαρχία Μέτα, όπου κατά την επιχείρηση αναφέρεται ότι σκοτώθηκε ο Χόρχε Μπρισένιο, ηγετικό στέλεχος των FARC, με το αντάρτικο προσωνύμιο Μόνο Χοχόι.

Ο θάνατος του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή των FARC «Μόνο Χοχόι» είναι «το πιο σκληρό χτύπημα στην ιστορία της οργάνωσης» δήλωσε από τη Νέα Υόρκη και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην οποία συμμετέχει ο Σάντος. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπρόσωπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικ Χάμερ, που «χαιρέτισε» τη δολοφονία του Μπρισένιο χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντική νίκη για την Κολομβία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ