Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σε συμφωνία κυβέρνηση - συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Σε ...συμφωνία με την ισπανική κυβέρνηση προχώρησαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας για να διατηρηθεί ένα «μίνιμουμ» υπηρεσιών κατά τη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 29ης Σεπτέμβρη, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, όπου ανάμεσα στα άλλα «παγώνουν» οι μισθοί και οι συντάξεις, καταργούνται επιδόματα γέννας, περικόπτονται δημόσιες δαπάνες. Πρόκειται για την πρώτη γενική απεργία στη χώρα από το 2002...

Οπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία προβλέπει ότι το 20 έως 40% των προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων θα πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς και το 20% των δρομολογίων των τρένων υψηλής ταχύτητας. Το 10% των προγραμματισμένων πτήσεων εσωτερικού θα πραγματοποιηθεί κανονικά, καθώς και το 50% των πτήσεων προς τις Κανάριους Νήσους, τις Βαλεαρίδες, τη Θέουτα και τη Μελίγια, ενώ το 20% των πτήσεων προς της χώρες της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν κανονικά και το 40% των πτήσεων προς άλλες χώρες.

Οι ηγεσίες των «Εργατικών Επιτροπών» (CCOO) και της «Γενικής Ενωσης Εργατών» (UGT) που συμμετέχουν στην Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, αποφάσισαν στα μέσα του Ιούνη να κηρύξουν απεργία στις 29 Σεπτέμβρη (τρεις μήνες αργότερα!) εκφράζοντας έτσι την «γρήγορη» αντίδρασή τους αλλά και την «αγωνιστικότητά» τους. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι ίδιες αυτές ηγεσίες συμμετέχουν «ενεργά» στο λεγόμενο κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τον παραπέρα περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση σημαντικών κατακτήσεων κ.ά. και συνέβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο αποκοίμισμα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ