Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν ωφελεί τα λαϊκά συμφέροντα η παράδοση του λιμανιού

Περιοδεία του Γιάννη Μανουσογιαννάκη στα γραφεία του ΟΛΠ

Στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) ΑΕ περιόδευσαν χθες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησαν με πλήθος εργαζομένων οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και την οργή τους για την παράδοση στρατηγικής σημασίας τομέων και υποδομών του λιμανιού σε μονοπωλιακούς ομίλους.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, αναφερόμενος στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, σημείωσε σχετικά: «Η ιδιωτικοποίηση είναι μια πολιτική πρακτική που διαπερνά το σύνολο των δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων και υπηρεσιών της χώρας, δεν αφορά μόνο τον ΟΛΠ. Το θέμα είναι αν αυτή η διαδικασία ωφελεί τα λαϊκά συμφέροντα και τους εργαζόμενους ή όχι. Και εμείς είναι καθαρό πως λέμε, ότι, όχι δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα αλλά τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους».

Και τόνισε: «Αν περιμένει κανείς να ψηφίσει κάποιον συνδυασμό ακόμα και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στη συνέχεια να κάτσει σπίτι του και μετά να περιμένει από εμάς να τα κάνουμε όλα, δεν γίνεται. Δεν υπάρχουν Μεσσίες, έχουν τελειώσει προ πολλού. Εμείς μάλιστα πιστεύουμε πως δεν υπήρξαν και ποτέ. Ο καθένας πρέπει πέρα από την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", που είναι πολύ βασικό, να συμμετέχει, να δραστηριοποιείται, να ελέγχει. Εμείς επιδιώκουμε τη συμμετοχή του καθένα για τα ζητήματα που τον αφορούν και πολύ περισσότερο τον έλεγχο σε κάθε τι που γίνεται.

Η λογική της αποχής από τις εκλογές, πέρα από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν στέλνει κανένα μήνυμα προς τους κυβερνώντες και την άρχουσα τάξη - υπάρχει πλούσια εμπειρία από τέτοιου είδους εκλογικές συμπεριφορές τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες - δημιουργεί επιπρόσθετες αρνητικές συμπεριφορές. Δημιουργεί δηλαδή το αίσθημα της γενικότερης αποχής και αδράνειας από το σωματείο, από τους αγώνες, από τη συλλογική προσπάθεια προς όφελος του συνόλου.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τον μεγάλο αριθμό συνδυασμών που θα λάβουν μέρος, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα από αναχώματα και παραπλήσια μονοπάτια τα οποία καταλήγουν στην στήριξη και εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα στην περιφέρεια Αττικής, είτε με Σγουρό, είτε με Μητρόπουλο, είτε με Δημαρά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αλλωστε και οι τρεις από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και στους βασικούς πολιτικούς άξονες που το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει, οι διαφωνίες τους ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες».

Από την πλευρά του ο Γ. Παπαβασιλείου επεσήμανε: «δεν φτάνουν πλέον μόνο οι διαπιστώσεις των αποτελεσμάτων της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης. Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και από κοινού να αγωνιστούν για να γίνουν πραγματικές, ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με αποκορύφωμα αυτό της αλλαγής εξουσίας. Μια πρώτη απάντηση στη σαρωτική επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να είναι η ενιαία ψήφος στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ σε Περιφέρειες και Δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ