Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ο τρομο-συναγερμός στοχεύει στο λαϊκό κίνημα

Με αφορμή τις προειδοποιήσεις για πιθανό «τρομοκρατικό» χτύπημα, μεθοδεύεται η προληπτική ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Με πρόσχημα τον τρομο-συναγερμό, ο γαλλικός στρατός κατέβηκε στους δρόμους του Παρισιού, σε μια περίοδο που φουντώνουν οι αντιδράσεις για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί
Με πρόσχημα τον τρομο-συναγερμό, ο γαλλικός στρατός κατέβηκε στους δρόμους του Παρισιού, σε μια περίοδο που φουντώνουν οι αντιδράσεις για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί
Την πραγματική στόχευση του τρομο-συναγερμού που έχουν σημάνει στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ αποκαλύπτει η Ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Απηχώντας τις επιδιώξεις του κόμματός του και συνολικά της αστικής τάξης, ο Γ. Κουμουτσάκος ζητάει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση και συγκεκριμενοποίηση της αποκαλούμενης «ρήτρας αλληλεγγύης» που προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την «αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων».

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η Ερώτηση κατατίθεται «με αφορμή την πρόσφατη έκδοση επειγουσών ταξιδιωτικών οδηγιών από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, κ.ά. σχετικά με ενδεχόμενη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη» και ζητείται από τα ευρωενωσιακά όργανα η «υιοθέτηση των αναγκαίων επί μέρους ρυθμίσεων για την εφαρμογή της προβλεπόμενης από τη Συνθήκη της Λισαβόνας "ρήτρας αλληλεγγύης"».

Αυτή τη βολική για το σύστημα τρομοϋστερία προσπάθησε να συντηρήσει χτες ο Ζιλ ντε Κερβός, συντονιστής της ΕΕ κατά της «τρομοκρατίας», μιλώντας στo δορυφορικό κέντρο της ΕΕ (EbS), όπου χαρακτήρισε «πραγματική» την «τρομοκρατική απειλή».

Η «ρήτρα αλληλεγγύης» στην οποία αναφέρεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ προβλέπεται από το άρθρο 222 της Συνθήκης της Λισαβόνας, στο οποίο σημειώνεται αυτολεξεί:

«Εάν ένα κράτος - μέλος δεχθεί τρομοκρατική επίθεση, η Ενωση κινητοποιεί τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέσων που τα κράτη - μέλη θέτουν στη διάθεσή της, για:

-- Την πρόληψη τρομοκρατικής απειλής στο έδαφος των κρατών - μελών, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του άμαχου πληθυσμού από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

-- Την παροχή συνδρομής σε κράτος - μέλος στο έδαφός του, μετά από αίτηση των πολιτικών του αρχών, σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης».

Πάει πακέτο με τον «ευρωτρομονόμο»

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητάει από το Συμβούλιο «να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη θεσμοθέτηση των απαιτούμενων ρυθμίσεων ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί εάν και όταν χρειαστεί η "ρήτρα αλληλεγγύης"».

Με άλλα λόγια, στρώνει το δρόμο για να ενεργοποιηθεί το πλέγμα της καταστολής που έχει προβλέψει η ΕΕ για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών μέσων, με πρόσχημα την πρόληψη και την καταπολέμηση δήθεν της «τρομοκρατίας». Αυτό υπονοούν ευθέως οι όροι «πρόληψη τρομοκρατικής απειλής» και «προστασία των δημοκρατικών θεσμών», με δεδομένο τον ορισμό της «τρομοκρατίας» που δίνει η ΕΕ στον αντιδραστικό «ευρωτρομονόμο».

Στο συγκεκριμένο νομικό κείμενο, σαν «τρομοκρατία» ορίζεται το σύνολο των εκ προθέσεως πράξεων που «είναι δυνατόν να προσβάλουν σοβαρά χώρα ή διεθνή οργανισμό». Εδώ μπορούν να χωρέσουν διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις. Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», ξεκινάνε από το «σοβαρό εκφοβισμό του πληθυσμού» και κλιμακώνονται στην «αποσταθεροποίηση ή καταστροφή των πολιτικών, συνταγματικών ή οικονομικών δομών». Εδώ χωράει μια απεργία, ένας αποκλεισμός δρόμου κ.ά.

Στην «τρομοκρατία» περιλαμβάνουν ακόμα την «προσβολή κατά της ακεραιότητας προσώπων», ζημιές σε δημόσιες εγκαταστάσεις υποδομής, «κατασκευή, κατοχή, κτήση, μεταφορά, προμήθεια ή χρήση» παντός είδους εξοπλισμού, «διαταραχή ή διακοπή» των ενεργειακών ροών. Εδώ μπορεί να χωρέσουν τα πάντα, από τα πανό των διαδηλωτών μέχρι μια απεργία σε ένα νευραλγικό τομέα της οικονομίας. Στον ίδιο ευρωτρομονόμο προβλέπεται και ένα νέο, διεθνές Ιδιώνυμο, καθώς ποινικοποιείται ακόμα και η «απειλή τέλεσης ενός εκ των προαναφερομένων εγκλημάτων».

Επέλεξαν τον κατάλληλο χρόνο

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι τόσο ο τρομο-συναγερμός, όσο και παρεμβάσεις όπως αυτή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, πραγματικό στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει ήδη ετοιμάσει η ΕΕ για να χτυπήσει τον εχθρό λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που οξύνεται η λαϊκή αγανάκτηση για την κυρίαρχη πολιτική.

Καθόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι μια από τις χώρες που προβάλλεται σαν πιθανός στόχος των «τρομοκρατών» είναι η Γαλλία, όπου το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία προβάλλεται από διεθνή αστικά ΜΜΕ, όπως το CNN, σαν πιθανός στόχος «τρομοκρατών», επιδιώκοντας την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και των αγώνων του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξιοποιεί τις επιθέσεις ως πολυεργαλείο για κλιμάκωση καταστολής και επεμβάσεων (2015-11-17 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν τη σκέψη, την έκφραση και τη διακίνηση ιδεών (2008-09-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο αντιδραστικό κείμενο (2007-11-17 00:00:00.0)
Μέρες Μαγιού τα νέα «αντιτρομοκρατικά» (2005-04-22 00:00:00.0)
Νέα πλήγματα στις κατακτήσεις των λαών (2003-12-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ