Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αύξησε η ΝΑΤΟική δύναμη KFOR τις περιπολίες της και τα φυλάκια ελέγχου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου διαμένουν οι περισσότεροι Σέρβοι, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις των Κοσσοβάρων Αλβανών.

TOKIO.-- Η Ιαπωνία διαπίστωσε χτες ότι δυο κινεζικά περιπολικά σκάφη αποσύρθηκαν από θαλάσσια περιοχή κοντά σε βραχονησίδες που διεκδικούν εξίσου Πεκίνο και Τόκιο.

ΧΑΓΗ.-- Η μη σύλληψη έως τώρα του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, είναι «εξαιρετικά αρνητική για τη συμφιλίωση στα Βαλκάνια» ισχυρίστηκε χτες ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτς, ασκώντας νέες εκβιαστικές πιέσεις στο Βελιγράδι...

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 6 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν δύο τραυματίστηκαν και ένας αγνοείται σε δυστύχημα που συνέβηκε σε ορυχείο στην επαρχία Νόρτε ντε Σανταντέρ, στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Caracol.

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Η «διεθνής βοήθεια» προς τους σεισμόπληκτους της Αϊτής και η βασανιστικά αργή διαδικασία ανοικοδόμησης έχει ολέθριες συνέπειες για το γεωργικό τομέα αναφέρει σε έκθεσή της η βρετανική οργάνωση «Oxfam». Σημειώνεται ότι πριν το σεισμό ο γεωργικός τομέας στην Αϊτή αργοπέθαινε εξαιτίας της επιβολής σχεδίων «ανάπτυξης» εκ μέρους του ΔΝΤ και των κατοχικών δυνάμεων, με επίκεντρο το «μεταποιητικό τομέα» με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να πεινούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ