Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Λαϊκή Συσπείρωση» - ΚΚΕ!

Εξίσου δίκιο με τον κ. Παπανδρέου έχει και ο κ. Σαμαράς.

Ο οποίος θέλει οι δικοί του υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να προάγουν τη γενική θέση της ΝΔ για το «άλλο μείγμα» ...της ίδιας πολιτικής!

Λες και αν αλλάξεις τη δοσολογία της στρυχνίνης, θα πάψει να είναι στρυχνίνη!

Λες και τα χειροκροτήματά του στην επιστράτευση των ναυτεργατών, λες και η ψήφος του κατά των ιδιοκτητών φορτηγών της μιας άδειας, λες και οι ομολογίες των συνεργατών του - έως και του αντιπροέδρου του, του Αβραμόπουλου - ότι η ΝΔ θεωρεί δεσμευμένη τη χώρα από το μνημόνιο και θα το εφαρμόσει, δεν φτάνουν στους «ιθαγενείς» των δήμων και των περιφερειών...

*

Το ίδιο δίκιο έχει και ο Καρατζαφέρης. Που όπου δεν κατεβαίνει ως δεκανίκι της «γαλαζοπράσινης» πολυκατοικίας, στηρίζοντας από κοινού υποψηφίους με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, λειτουργεί ως αυτόνομος εκπρόσωπος της πολιτικής κωλοτούμπας, άθλιος φορέας του δηλητηρίου του εθνικισμού, του ρατσισμού, του εκφασισμού.

Ο ρόλος του συγκεκριμένος: Υπηρέτης του κεφαλαίου, ζητά ψήφο για να μπορεί αύριο να την καταθέσει είτε στα ίδια μνημόνια που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είτε στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που περιφέρεται με «αντιμνημονιακό» μανδύα!

*

Δίκιο έχουν και οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική τους στις τοπικές εκλογές αναδύει το γενικό πολιτικό τους προσανατολισμό: Εγκλωβισμός κοινωνικών στρωμάτων στα όρια του συστήματος που τα εξανδραποδίζει, πυροσβεστική παρέμβαση στη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων, κακοποίηση της έννοιας «αριστερά» και υποβιβασμός της σε θαλαμηπόλο των «ΠΑΣΟΚογενών» συστοιχίσεων, απροκάλυπτη «ΣΥΝέπεια» στον αντιΚΚΕδισμό μέχρι του σημείου να ενώνονται - όπως έπραξαν στην Ικαρία - με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. (!) ενάντια στον υποψήφιο που στηρίζει το ΚΚΕ!

***

Ναι, οι επερχόμενες εκλογές είναι μια γενική πολιτική μάχη, στην οποία ο λαός έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όλους αυτούς, να βάλει φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του, να μην χαρίσει την ψήφο του, είτε ως επιδοκιμασία είτε ως άσφαιρο βόλι, στην πολιτική που τον εξανδραποδίζει.

*

Η ψήφος σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια μπορεί και πρέπει - είναι ευθύνη του καθενός - να γίνει ένα μεγάλο «Οχι» σε όσα έχουν προκαλέσει σε αυτό τον τόπο οι «σωτήρες» του και ταυτόχρονα να συναθροιστεί σε ένα μεγάλο «Ναι» για μια άλλη πορεία, για μια άλλη προοπτική,

για μια άλλη Ελλάδα που πρώτο χρέος της δεν θα είναι οι τόκοι προς τους δανειστές ούτε οι επιχορηγήσεις σε τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά η εξασφάλιση σταθερής δουλειάς, αξιοπρεπούς μισθού, ανθρώπινης σύνταξης, εργασιακών δικαιωμάτων στο λαό.

*

Τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ