Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Τουριστική ανάπτυξη για εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στις Βόρειες Σποράδες

Διήμερη περιοδεία στις Βόρειες Σποράδες πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία της Σκοπέλου, ενώ στη Σκιάθο επισκέφτηκε σχολεία, το Κέντρο Υγείας και συναντήθηκε με τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον Β. Μπούτα για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα - ανεργία, υποαπασχόληση, χαμηλά μεροκάματα και εξευτελιστικές συντάξεις, ακρίβεια, εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας κ.λπ. - καθώς και για ζητήματα που αφορούν, ιδιαίτερα, τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως ο τουρισμός, οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, οι υποδομές στα λιμάνια, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους ψαράδες και τους κτηνοτρόφους.

Στην ομιλία του και στις συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων και κατοίκους των νησιών, ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζονται απ' αυτά, λένε πολλά και υπόσχονται περισσότερα για τον τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι αυτός "θα σώσει τη χώρα". Ομως, η τουριστική ανάπτυξη που προωθείται δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, ούτε και τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπιχειρηματιών που απασχολούνται στον τουρισμό. Εξυπηρετεί τα κερδοσκοπικά σχέδια και συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών στους οποίους οι κυβερνήσεις παραδίνουν, προς τουριστική εκμετάλλευση, «γην και ύδωρ», ακτές και παραλίες, βουνά και δάση. Κι ο τουρισμός που προωθούν αυτά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ακριβός για τα λαϊκά βαλάντια, απλησίαστος για τη λαϊκή οικογένεια.

Εμείς, την τουριστική ανάπτυξη τη θέλουμε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και για να εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικροεπιχειρηματίες του τουρισμού».

* Να σημειώσουμε ότι, την ώρα που ο Β. Μπούτας βρισκόταν στο Γυμνάσιο της Σκιάθου και είχε φιλική και γόνιμη συζήτηση με τους καθηγητές, ο Γιώργος Καραστατήρας, υποψήφιος δήμαρχος Σκιάθου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πήγε στο Λύκειο που βρίσκεται δίπλα και ζήτησε από τον Λυκειάρχη να επισκεφτούν, μαζί με τον Β. Μπούτα, το Λύκειο. Ομως, ο λυκειάρχης, ο οποίος, πολιτικά, πρόσκειται στον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε, επικαλούμενος ότι δεν έχει πάρει την ... άδεια από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ