Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Παρέλαση ενόχων για να ενταθεί η εξαπάτηση

Μόνη εξαίρεση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ που ανέδειξε ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό με οργάνωση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια

Με κύριο μέλημα να μη θιγεί η ευρωενωσιακή πολιτική που επιτάσσει την πολιτική της «απελευθέρωσης» και στον τομέα της Ενέργειας και να προσπαθήσει με «αγωνιστικές κορόνες» να κρύψει τη συνειδητή σύμπλευσή της με τα αντιλαϊκά σχέδια οργάνωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ το 34ο έκτακτο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο που ξεκίνησε χτες στην Αθήνα.

Ετσι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, κατήγγειλε μεν ως «βάρβαρα» τα μέτρα της κυβέρνησης και επανέλαβε απευθυνόμενος σε όσους επεξεργάζονται σχέδια πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ότι «θα ματώσουν». Αλλά, δεν πρόφερε ούτε κουβέντα εναντίωσης στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και γι' αυτό ξεπουλά τη ΔΕΗ προαναγγέλλοντας χιλιάδες απολύσεις και σαρωτική συρρίκνωση όσων δικαιωμάτων έχουν διατηρήσει οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση. Οσο για το πώς σχεδιάζει τους αγώνες της η συνδικαλιστική πλειοψηφία, είπε πως θα προσφύγει στον εισαγγελέα... Στην ίδια κατεύθυνση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων κινήθηκε και ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφης, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις συνέδρων που απάντησαν με συνθήματα όπως «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών»!

Το βασικό σύνθημα για την ένταση της επιχείρησης εξαπάτησης των εργαζομένων του κλάδου έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, διά μέσου υπουργού και υφυπουργού που είπαν ότι «δε θα πωληθεί το 51% της ΔΕΗ» και ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πωληθούν μονάδες». Για να πάρουν κι αυτοί με τη σειρά τους αγωνιστική απάντηση από τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, με συνθήματα όπως «Ρεύμα φτηνό, ΔΕΗ για το λαό» και ένα πανό που απλώθηκε στην αίθουσα καλώντας τους συνέδρους να καταδικάσουν όλους τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες των μονοπωλίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, εξέφρασε κι αυτός κατανόησή για την «οργή και την αγανάκτηση» που εκφράζουν οι εργαζόμενοι για την κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει πως συνειδητά συμμετέχουμε στην ΕΕ και από τη συμμετοχή αυτή απορρέει η υποχρέωση της απελευθέρωσης στην αγορά Ενέργειας. Επιθυμία του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, είναι η απελευθέρωση αυτή να λειτουργήσει με κανόνες «υγιούς ανταγωνισμού».

Να κρύψει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει το κόμμα του για τη γκιλοτίνα που σήμερα στήνεται για το λαό προσπάθησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μανώλης. Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, δίνοντας επιπλέον «αγωνιστικά εύσημα» στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, θύμισε πως ήταν ανάμεσα στους φορείς που προσέφυγαν στον ΣτΕ κατά του μνημονίου...

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρέμβαση (βλ. διπλανή στήλη) έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας, αναδεικνύοντας γιατί η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ