Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Στήριξη στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μην το μετανιώσουμε

Σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο μίλησαν ο Γ. Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο Ηλ. Πατίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο, όπου γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής του Λεκανοπεδίου, μίλησαν χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Ηλίας Πατίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους εργαζόμενους «να ξεπεράσετε αναστολές και δυσκολίες που έχετε μέχρι σήμερα, ας μη συμφωνείτε και σε όλα μαζί μας και να στηρίξετε με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να δημιουργήσουμε και πόλους αντίστασης σε αυτήν την πολιτική για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης, για να προχωρήσει ο εργαζόμενος μπροστά και να αρχίσει να διεκδικεί όλα εκείνα που θα του επιτρέψουν να ζει με αξιοπρέπεια, για να μην τον έχουν του κλότσου και του μπάτσου.

Για να μην πούμε την επομένη των εκλογών, ότι, ωχ πάλι την έκανα την κουτουράδα και θα το κόψω το άτιμο το χέρι που την έκανε. Γι' αυτό σας καλούμε αποφασιστικά να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, να υπερψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", γιατί μπορούμε, αν θέλετε, να διεκδικήσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα από αυτούς, για λογαριασμό των εργαζομένων αυτήν την κατάσταση και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μια συνολική αντεπίθεση που στο επίκεντρό της θα έχει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες».

Από την πλευρά του, ο Ηλ. Πατίδης σημείωσε σχετικά: «Πρέπει να πειστούμε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Δεν είναι μονόδρομος για παράδειγμα το 40% των παιδιών στο Κερατσίνι να μένουν εκτός παιδικών σταθμών, δεν είναι μονόδρομος να κόβεται κάθε μέρα η παροχή του ρεύματος σε 160 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σκεφτείτε πώς θα ήταν σήμερα η κατάσταση, αν ο λαός μας είχε εκλέξει ανθρώπους που είναι ταγμένοι με το λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά συμφέροντα και όχι ανθρώπους που διαχειρίζονται σήμερα σε βάρος του αυτήν την πολιτική.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που θα γίνει εδώ στην περιοχής μας, ένα από τα εγκλήματα, θα είναι το ξεπούλημα όλης της παραλιακής ζώνης στο κινεζικό κεφάλαιο. Το κομμάτι που ανήκει στο Πέραμα θα μετατραπεί σε αποθήκευση των κοντέινερ, το κομμάτι που ανήκει στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα θα αξιοποιηθεί για κέντρο κρουαζιέρας και ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών Μελάς, Τζανής, Χρυσός έχουν συμφωνήσει με αυτή την ιστορία. Λένε στο λαό ας πάει στο κεφάλαιο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αν υπήρχε άλλος προσανατολισμός στην οικονομία, αν υπήρχε άλλη εξουσία, θα μπορούσε να δώσει ανάσα σε αυτήν την επιβαρυμένη περιοχή. Εμείς παλεύουμε εδώ να γίνει Νοσοκομείο Παίδων, να γίνει πάρκο, να γίνουν γήπεδα, να έχει ο λαός μας πρόσβαση στη θάλασσα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2014-05-10 00:00:00.0)
Να απορρίψει ο λαός το δρόμο ανάπτυξης που γεννά τη φτώχεια του (2014-04-26 00:00:00.0)
Αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία και την πολιτική που τη γεννά (2010-10-13 00:00:00.0)
Χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα (2010-10-05 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-06-22 00:00:00.0)
Πρόταση ανάπλασης της περιοχής εργοστασίων (2006-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ