Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η Ειδική Αγωγή αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους

Περιοδεία του Ν. Σοφιανού και του Χ. Χουρδάκη στο ΕΛΕΠΑΠ

Περιοδεία στο Θεραπευτικό και Μορφωτικό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), στο Παγκράτι, όπως και στα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται εκεί, πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Χάρη Χουρδάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικού Τομέα Αθήνας. Περιοδεία μέσα από την οποία αναδείχτηκε αδήριτη η ανάγκη ο τόσο ευαίσθητος χώρος της Ειδικής Αγωγής να φύγει από το χώρο της λεγόμενης φιλανθρωπίας. Να υπαχθεί εξ ολοκλήρου στην ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους, με πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους γονείς.

Ο Χ. Χουρδάκης κατάγγειλε ότι ο νυν νομάρχης και επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για περιφερειάρχης Σγουρός υποστήριζε ότι τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν κτιριολογικά προβλήματα. Τέτοιοι αιρετοί, τόνισε, αποδέχονται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας να δίνει μόλις 60 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ειδική Αγωγή, την ώρα που χαρίζονται ανάλογα ποσά σε ΜΚΟ και δισ. στις τράπεζες. Αποδέχονται και υποστηρίζουν την κεντρική πολιτική επιλογή για συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση της Ειδικής Αγωγής.

Ο Νίκος Σοφιανός ζήτησε άμεση υπαγωγή όλων αυτών των δομών στην ευθύνη του κράτους, ενίσχυσή τους με χρήμα, προσωπικό κι υποδομές. Τόνισε ότι η τόση σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους στον κλάδο δεν μπορεί να εξαρτάται από το ενδιαφέρον του κάθε εμφανιζόμενου ως φιλάνθρωπου και τα ενδεχόμενα συμφέροντά του (αυτοπροβολή, φοροαπαλλαγές λόγω δωρεών, ξέπλυμα χρήματος κλπ.). Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνδέονται με τη γενικότερη πολιτική, τα αντιλαϊκά, αντιδραστικά μέτρα που συνθλίβουν τη λαϊκή οικογένεια. Κάλεσε σε υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου να σταλεί καθαρό μήνυμα αντίστασης του λαού στην πολιτική των κυρίαρχων σήμερα δυνάμεων. Να ειπωθεί ένα καθαρό «όχι», ψήφος που θα τους κλονίσει, θα μπλοκάρει μέτρα, θα ανεβάσει το ηθικό του λαού, θα γεννήσει αισιοδοξία ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-04-03 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού (2010-10-27 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού (2010-10-10 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού (2010-10-05 00:00:00.0)
Περιοδεία Ν. Σοφιανού (2010-09-12 00:00:00.0)
Ο λαός με την ψήφο του να τιμωρήσει την πολιτική τους (2010-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ