Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ανταποδώστε τα χτυπήματα που δέχεστε

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη στα μηχανουργεία του Πειραιά

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Στα μηχανουργεία του Πειραιά, στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου, που κάποτε έσφυζε από ζωή, έδινε ψωμί σε χιλιάδες ανθρώπους - αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, εργατοτεχνίτες, εμπόρους - και τώρα «πνέει τα λοίσθια» περιόδευσαν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γρηγόρης Μόφορης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

«Ο κλάδος αυτός που κατασκευάζει και επισκευάζει μεταλλικά εξαρτήματα πάσης φύσεως για καράβια και οτιδήποτε έχει σχέση με τη ναυτιλία είναι υπό διωγμό. Μας κατέστρεψαν με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα μηχανουργεία να έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα ουσιαστικά να υπολειτουργούν». Αυτό τόνισαν στην αντιπροσωπεία οι ιδιοκτήτες των μηχανουργείων που βλέπουν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, με την ιδιωτικοποίησή του και την παράδοσή του στο κινεζικό κεφάλαιο, να μετρούν μέρες στο χώρο.

«Στον Πειραιά, αναδεικνύονται ανάγλυφα οι δύο κόσμοι που υπάρχουν» - επεσήμανε η Ελ. Παντελάκη και πρόσθεσε: «Ο ένας είναι των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου, που με τη δουλειά τους παράγουν τον πλούτο και ο άλλος είναι των εφοπλιστών που πλέον θέλει να μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε κρανίου τόπο, να αλλάξει η χρήση στην περιοχή, ώστε να μετατραπεί σε εμποροναυτιλιακό και ξενοδοχειακό κέντρο, αφού πλέον τα καράβια έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει να τα φτιάχνουν - τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτών - στην Κίνα, καταδικάζοντας σε αφανισμό χιλιάδες επαγγελματίες κι εργαζόμενους στην περιοχή του Πειραιά και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα».

Και κατέληξε: «Εσείς ειδικά έχετε εμπειρία και μάλιστα πικρή μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχετε δεχτεί από την πολιτική που διαχρονικά ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ηρθε η ώρα να τους «ανταποδώσετε» το χτύπημα και ενιαία σε δήμο και περιφέρεια να στηρίξετε και να ψηφίσετε τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Ηρθε η ώρα με την ψήφο σας να τους ταρακουνήσετε, να αλλάξετε το κλίμα, ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να μην είναι ίδια και συσπειρωμένοι με τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουμε πλώρη για ριζικές αλλαγές στον τόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ