Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΝΔΙΑΣ
Τον νεοαποικισμό θέλουν να επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές

Η αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας, κατέθεσε στο 16ο Συνέδριο το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας, αλλά και από μέρους μου δεχτείτε τους θερμούς αδερφικούς χαιρετισμούς στην ΚΕ και τους αντιπροσώπους που συμμετέχουν στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Το ΚΚ Ινδίας γνωρίζει τις πρωτοβουλίες του Κόμματός σας σε εθνικό επίπεδο για την προπαγάνδα των δικαιωμάτων σε όλους τους κοινωνικούς τομείς όπως επίσης για την κινητοποίηση της κοινής γνώμης και κοινής δράσης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συνωμοσίες στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή παράλληλα με τις προοδευτικές δυνάμεις αυτών των περιοχών. Ετσι λοιπόν, το κόμμα μας στηρίζει πλήρως την ιδέα για το Αντιιμπεριαλιστικό, Αντιμονοπωλιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης, που έχει ήδη τεθεί από το 15ο Συνέδριό σας.

Επίσης με μεγάλη ευχαρίστηση παρατηρήσαμε ότι όλο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ ενίσχυσε την πολιτική του παρέμβαση, στην τοπική κοινωνία όπως επίσης και στα σωματεία, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στους φοιτητικούς και νεολαιίστικους συλλόγους.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου οι λαοί σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, περίμεναν θετικό σήμα για ειρηνική κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη. Αλλά όλες οι προσδοκίες διαψεύστηκαν από τη στρατιωτική και οικονομική επικυριαρχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Οι ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή κάτω απ' την αμερικανική καθοδήγηση του ΝΑΤΟ, οι επιταγές οικονομικών οργανισμών όπως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) κλπ. δείχνουν ότι οι ιμπεριαλιστές θέλουν να επιβάλουν νεο-αποικισμό στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η παγκοσμιοποίηση και οι οπτικές του νεο-φιλελευθερισμού έχουν επηρεάσει σοβαρά την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή των άλλων ανθρώπων της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι βιοτέχνες επηρεάζονται άμεσα. Το ΚΚ Ινδίας αγωνίζεται με άλλες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις να κινητοποιήσει τον ινδικό λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτικής της παρούσας δεξιάς αντιδραστικής κυβέρνησης του κέντρου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας θεωρεί αναγκαίο καθήκον για τους κομμουνιστές να έχουν μια ευρεία πλατφόρμα με όλους τους αριστερούς δημοκράτες και ειρηνόφιλους λαούς να αγωνιστούν εναντίον των δεξιών αντιδραστικών δυνάμεων σε όλες τις χώρες.

Πιστεύουμε ότι οι επιτυχείς εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ θα συμβάλουν στη διεξαγωγή αγώνων του ελληνικού λαού για τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στο να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, προωθώντας έτσι αποφασιστικά την κοινή υπόθεση εναντίον του ιμπεριαλισμού.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Συντροφικά

Α. ΜΠ. ΜΠΑΡΝΤΑΝ, Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Ινδίας»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ