Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαχητική «καταψήφιση» του προϋπολογισμού

Μαζικές συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς  με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών και άλλων φορέων

«Οχι» στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στα χτεσινά αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής.

Στη Λάρισα

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «καταψηφίστηκε» στο συλλαλητήριο που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΛ) και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. «Πρέπει ν' αντισταθούμε», τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συνέχεια ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας της ΕΟΑΣΛ, υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός «αποδεκατίζει» στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, της δικτατορίας του εμπορίου, το αγροτικό εισόδημα και πρόσθεσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων. Μιλώντας και ο Μ. Βαγενάς, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους μέσα από τη συγκρότηση ενός μετώπου σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, αντιπροσωπείες της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΠΕΑΕΑ κ.ά.

Στο Βόλο

Μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον προϋπολογισμό έστειλαν και οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, το οποίο έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Στον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού και στην ανάγκη της αγωνιστικής συσπείρωσης των λαϊκών στρωμάτων αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους ο Θ. Πέτσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Κώστας Κούδας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΒΙΕΣΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Στην Καρδίτσα

Την καταδίκη τους στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαδήλωσαν και τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Δημοκρατικών Συλλόγων και δήμοι του νομού. Δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι εργαζόμενοι στα έργα εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου που βρίσκονται στη δεύτερη βδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά και τη συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας Γ. Χαντζοπλάκης, οι δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο Δ. Γάλλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα έργα εκτροπής του Αχελώου και ο Μητροπολίτης Καρδίτσας Θεόκλητος.

Στο χτεσινό συλλαλητήριο συμμετείχαν με αποφάσεις τους η ΤΕΔΚ Καρδίτσας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον κοινό τους αγώνα. Επίσης κλειστοί έμειναν οι Δήμοι Καρδίτσας και Παλαμά, ενώ το Εργατικό Κέντρο είχε κηρύξει για χτες 4ωρη στάση εργασίας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Στα Τρίκαλα

Αγωνιστικό συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού έγινε και στα Τρίκαλα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του Νομού, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, ενώ συμμετείχε με απόφασή της και η ΕΛΜΕ.

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης απηύθυναν στο χαιρετισμό του ο Δ. Πολύζος, πρόεδρος της ΕΑΣ και στην ομιλία του ο Κ. Μπαλλάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Τρικάλων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ