Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ
Τιμή μας να στείλουμε σε σας μήνυμα αλληλεγγύης

Από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας έφτασε στο 16ο Συνέδριο το παρακάτω μήνυμα:

«Σας εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την πρόσκλησή σας, για να παραστούμε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη δημοκρατία της Σερβίας (έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου) μπαίνουν σε τελικό στάδιο και απαιτούν την παραμονή μας στη χώρα. Ελπίζουμε οι λόγοι αυτοί να τύχουν της κατανόησής σας.

Είναι τιμή μας να στείλουμε σε σας μήνυμα αλληλεγγύης, τους θερμότερους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μας για την επιτυχή έκβαση του συνεδρίου σας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας και τον πρόεδρό μας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι ξεκάθαρες αρχές και η μεγάλη κοινωνική υπευθυνότητα της τακτικής του ΚΚΕ μάς διαβεβαιώνουν ότι αυτό το συνέδριο θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την επιρροή του κόμματος σε ένα καλύτερο μέλλον για το φίλο ελληνικό λαό.

Οντας για 10 περίπου χρόνια ο κύριος ευρωπαϊκός στόχος της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που κορυφώθηκε στη ΝΑΤΟική επίθεση του περασμένου χρόνου και το φετινό πραξικόπημα το κόμμα μας και ολόκληρος ο σερβικός και ο γιουγκοσλαβικός λαός δε θα ξεχάσουν ποτέ τη γενναία αλληλεγγύη και υποστήριξη του ελληνικού λαού και κυρίως του ΚΚ της Ελλάδας που ήταν και είναι μοναδικά ευρύ, δυναμικό, σταθερό έως και ηρωικό.

Σας βεβαιώνουμε πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας ως το μεγαλύτερο κόμμα της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας θα συνεχίσει την πολιτική καλής γειτνίασης, δημιουργίας εμπιστοσύνης και ισότιμης συνεργασίας. Θα συνεχίσουμε την καθολική αντιπαράθεση με κάθε είδους ανισότητα, ηγεμονία και νεοαποικιοκρατία στις διεθνείς σχέσεις.

Το σοσιαλιστικό κόμμα της Σερβίας αγωνίζεται για μια Ευρώπη και έναν κόσμο των χωρών και λαών, για δημοκρατικές διεθνείς σχέσεις και ενάντια στην πολιτική δύναμης, παγκοσμιοποίησης και του δόγματος περιορισμένης κυριαρχίας.

Ακόμα και κάτω από καθολική καταπίεση δε θα μειωθεί η αποφασιστικότητά μας για την προστασία της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Γιουγκοσλαβίας. Μπροστά μας είναι η προοπτική μιας πραγματικά ελεύθερης Ευρώπης και ενός πραγματικά δημοκρατικού κόσμου που θα βασίζεται στην ισότητα, την ελεύθερη ανάπτυξη και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι χρέος όλων των προοδευτικών δυνάμεων να βρουν έναν τρόπο να δράσουν συντονισμένα έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο κόσμος από την πλουτοκρατία και τη διεθνή δικτατορία.

Θα θέλαμε να ανανεώσουμε το ενδιαφέρον μας για τη συνέχιση των συχνών επαφών μας και τη σύσφιξη των σχέσεων αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων που θα βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στο σεβασμό.

Ζήτω το ΚΚΕ!

Ζήτω ο φίλος ελληνικός λαός!

Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας

ZORAN ANDJELKOVIC»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα στο ΚΚΕ από 101 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (2017-04-01 00:00:00.0)
Αναγνωρίζουμε στο ΚΚΕ έναν εξέχοντα και γενναίο φίλο (2001-01-03 00:00:00.0)
Ευχαριστούμε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα μας (2001-01-03 00:00:00.0)
Υποσχόμαστε ν' αλλάξουμε την τύχη της Ανατολίας (2000-12-30 00:00:00.0)
Λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» σε κάθε γωνιά της Γης (2000-12-23 00:00:00.0)
Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (2000-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ