Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αβραμοπουλικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΛΙ καλά που η Νέα Δημοκρατία δήλωνε μέχρι τώρα ότι θα αντιμετωπίσει το (εκκολαπτόμενο) κόμμα με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς κατηγορίες και χαρακτηρισμούς! Μάλλον όμως δεν το... είχε υπόψιν του αυτό ο πρόεδρος του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλης, οπότε χτες έβγαλε το άχτι του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι αλλιώς του τα έλεγε ο δήμαρχος τότε που είχαν συναντηθεί στο Διόνυσο - ότι θα πάνε μαζί και τέτοια - και μετά του τα γύρισε, κάνοντας δικό του κόμμα. Εξ ου και τα περί θέματος «ηθικής συνέπειας».

Ο,τι κριτική κάνει χρόνια τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Αντώνη Σαμαρά. Ακριβώς το ίδιο πράγμα λέει τώρα ο Καραμανλης για τον Αβραμόπουλο.

Και μια και είπαμε για την Ντόρα, ούτε κι αυτή τη γλίτωσε από τις δηλώσεις Καραμανλή, μια και συνέδριο έρχεται και πρέπει όσο να 'ναι να μπουν κάποιες διαχωριστικές γραμμές. Για «εμπόριο διαφωνιών» λοιπόν την κατηγόρησε και της είπε πως αν θέσει θέμα ηγεσίας θα εφαρμόσει το καταστατικό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ο Αβραμόπουλος εμφανίζεται στις τηλεοράσεις σε συναντήσεις και συζητήσεις με παιδάκια των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Δε λέμε, καλή η πρόβα για το νέο κόμμα, πλην όμως να τον πληροφορήσουμε ότι στην ηλικία των 8 ετών οι Ελληνες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Οπότε αν θέλει να πιάσει κάποτε το 13% που θεωρούν απαραίτητο για την επιβίωση του σχηματισμού του οι εκλογολόγοι, θα πρέπει να πείσει και ορισμένες μεγαλύτερες ηλικίες, άρα και να προσαρμόσει τον πολιτικό του λόγο σε αυτές.

Γιατί είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα με το στιλ που μας προκύπτει, μόνο παιδάκια του Δημοτικού μπορεί να πείσει. Και αυτά, μόνο αν τους δώσει και δώρα...

Ισως βέβαια να εντάσσεται στα παραπάνω και η χτεσινή δήλωση του Μάνου Μανωλάκου, πρώην στελέχους της ΝΔ, που μας υπενθύμισε ότι με τον Αβραμόπουλο τον συνδέει το γεγονός ότι είναι παιδιά χωροφυλάκων.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν αρχίσει με τέτοιους υποστηρικτές, μάλλον έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί για το μέλλον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ