Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Υποσχόμαστε ν' αλλάξουμε την τύχη της Ανατολίας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα - Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία στην Τουρκία κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους Ελληνες κομμουνιστές και στο 16ο Συνέδριό τους.

Το ΚΚΕ, η κατ' εξοχήν δύναμη της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, έχει αποδείξει ιστορικά την αφοσίωσή του στη μάχη για το σοσιαλισμό. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις του συνεδρίου να ενισχύσουν τη θέση σας απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τις αντιδραστικές δυνάμεις.

Μπορούμε μόνο να σας διαβεβαιώσουμε πως οι Τούρκοι κομμουνιστές δε θα επιτρέψουν η χώρα τους να χάσει το δρόμο στο σκοτάδι. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε ενάντια στις ηγεμονικές Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ, τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τις αντιδραστικές - φασιστικές δυνάμεις και τους καπιταλιστές στο σύνολό τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, τώρα στους χώρους δουλιάς, τα σχολεία και τους δρόμους μετά από 80 χρόνια αντιμετωπίζει μια συνηθισμένη κατάσταση, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους. Για άλλη μια φορά Τούρκοι και Κούρδοι βιώνουν την τρομοκρατία της αστυνομίας, η οποία δεν πρόκειται ποτέ να μας εξαναγκάσει να υποχωρήσουμε.

Γνωρίζουμε πως για πολλά χρόνια οι δυνάμεις της ειρήνης και της προόδου στα Βαλκάνια, έβλεπαν πάντα στην Ανατολή μια αντιδραστική, αντεπαναστατική και μιλιταριστική χώρα. Υποσχόμαστε να αλλάξουμε την τύχη της Ανατολίας. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε - μπορείτε να εμπιστεύεστε την τουρκική εργατική τάξη και τους φίλους της...

Σύντροφοι, χαιρόμαστε που έχουμε έναν αντιπρόσωπό μας στο Συνέδριό σας και σας ευχόμαστε επιτυχία στον αγώνα σας.

Ζήτω η αλληλεγγύη των βαλκανικών λαών

Ζήτω η ειρήνη και η ελευθερία

Ζήτω ο διεθνισμός

Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός

Ζήτω ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ