Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
KNE
Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τη δολοφονία πολλών πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία, που στηρίζεται από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, καταδικάζει η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της και καλεί τη νεολαία να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα του τουρκικού λαού. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση των τουρκικών δυνάμεων που οδήγησε στη δολοφονία πολλών πολιτικών κρατουμένων. Καταγγέλλει τη γενικότερη αυταρχική και αντιδημοκρατική κατρακύλα του καθεστώτος της Τουρκίας που στηρίζεται ολόπλευρα από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν τη φυσιολογική εξέλιξη της "ευρωπαϊκής πορείας" της Τουρκίας, που και πρόσφατα επαναβεβαιώθηκε, σε μια περίοδο που το οικοδόμημα της ΕΕ γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστικό. Η ίδια η γερμανόπνευστη προέλευση των λεγόμενων λευκών κελιών δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τα παραπάνω. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που παρέδωσαν τον Οτσαλάν και άνοιξαν το δρόμο στο ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, φέρει σημαντικές ευθύνες, γιατί στήριξε αυτή την πορεία στο όνομα της ψευδεπίγραφης "ελληνοτουρκικής προσέγγισης".

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και τους φορείς της να εκδηλώσουν πολύμορφα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του τουρκικού λαού και νεολαίας. Να απαιτήσουν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, την αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη ενάντια στη νέα τάξη».

Η ΚΝΕ καλεί, επίσης, τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στην πορεία που οργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ