Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαστρέβλωση της Ιστορίας...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι - πάντα λόγω των ημερών - πως η κρατική τηλεόραση, αλλά και άλλα κανάλια με γνωστή «ιστορική ευαισθησία» θα καταφέρουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προβολή της ιστορικής αλήθειας...

Οπως, άλλωστε, έκαναν τις προηγούμενες μέρες με τα θαυμάσια ιστορικά ντοκιμαντέρ που πρόβαλαν, σύμφωνα με τα οποία ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν η ...Σοβιετική Ενωση.

Αν συνεχίσουν έτσι, θα πληροφορηθούμε σε λίγα χρόνια ότι τελικά η επίθεση των ναζί στην ΕΣΣΔ ήταν μάλλον μια ...ιστορική παρεξήγηση και δεν έχει συμβεί ποτέ και η νικηφόρα μάχη του Στάλινγκραντ τίποτε περισσότερο από σοβιετική προπαγάνδα.

Οσο για τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, κι εδώ λάθος θα έχουμε κάνει. Σοβιετικοί πράκτορες ήταν, μεταμφιεσμένοι σε Γερμανούς στρατιώτες και γι' αυτό και ο καθ' όλα δημοκράτης Ο. Τσόρτσιλ στη συνέχεια, με τους εδώ συμμάχους του, πολέμησαν τον ...«κομμουνιστικό κίνδυνο».

ΜΕΡΕΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» αυτές που διανύουμε και ευτυχώς στην υπάρχουσα συγκυρία έχουμε αρκετούς τέτοιους. Διότι οτιδήποτε αντιλαϊκό, όπως θα έχετε παρατηρήσει, βαφτίζεται «πατριωτικό»...

Πρώτοι και καλύτεροι, φυσικά, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που επιτελούν καθόλα «πατριωτικό» έργο, μια και τι πιο «πατριωτικό» από τη ...διάσωση της χώρας.

Η οποία - προφανώς - κινδυνεύει από τους μισθούς των εργαζομένων και την Κοινωνική τους Ασφάλιση. Διαχρονικές απειλές αυτές, κατά της πατρίδας.

Από πίσω οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Εξαίρετοι «πατριώτες» κι αυτοί που εντελώς «πατριωτικά» μεταφέρουν τις έδρες τους στη Βουλγαρία, φτιάχνουν τα καράβια τους στην Κορέα και ασφαλίζουν κεφάλαια στην Ελβετία.

Σε μια τέτοια «πατριωτική» σύναξη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, φυσικά, το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Καρατζαφέρη, τι στο καλό! Αυτοί για την ώρα στηρίζουν όλους τους προαναφερθέντες και ταυτοχρόνως ...ανασυγκροτούν και τη «δεξιά παράταξη». Πολύπλευρος ο «πατριωτικός» τους ρόλος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Την ίδια στιγμή - εντελώς «πατριωτικά» - η οικονομία παραχωρείται στην ΕΕ και το ΔΝΤ, το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και τα δικαιώματα των εργατών στα αφεντικά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ