Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σφίγγα» και ο Χριστοφοράκος

Πίσω ακόμα και από αυτά που έχει κατά καιρούς καταθέσει στη Δικαιοσύνη για τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς» κινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, Μ. Χριστοφοράκος, καταθέτοντας χτες στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που βρέθηκε στο Μόναχο. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με πολιτικούς στην Ελλάδα, ούτε έκανε δώρα ιδιαίτερης αξίας ή χορηγίες σε διάφορα κόμματα.

Σε αρκετές ερωτήσεις, ο Μ. Χριστοφοράκος άσκησε «το δικαίωμα της σιωπής» επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορούμενου από την ελληνική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε σε πρώτη φάση να κάνει χρήση και του νόμου που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση όσων δίνουν στοιχεία για μια υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ο Μ. Χριστοφοράκος έχει προχωρήσει σε συμφωνία εχεμύθειας με τη «Ζήμενς» να μην αναφέρεται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην αποστολή της Εξεταστικής, Θ. Παφίλης, δήλωσε σχετικά: «Και από την κατάθεση Χριστοφοράκου προέκυψε ότι η Γερμανία έχει κλείσει την υπόθεση και κανένας δεν μιλάει. Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να το λύσει η ελληνική κυβέρνηση σε διμερή βάση με τη γερμανική».

Το κλιμάκιο της Εξεταστικής θα επανέλθει στο Μόναχο για να εξετάσει τον σημερινό πρόεδρο της «Ζήμενς» και τον Μ. Κουτσενρόιτερ, έναν από τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ