Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν το λαό «πελάτη»

«Θέσεις μάχης» λαμβάνουν οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ενόψει του επερχόμενου «περάσματος» στα λεγόμενα «δίκτυα επόμενης γενιάς», δηλαδή στις διαδικτυακές συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Ο ΟΤΕ, όντας ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το παραπάνω έργο κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και στο Δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενος φυσικά τις δικές του υποδομές, με τους ανταγωνιστές του να πιέζουν την κυβέρνηση για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος «ισότιμου ανταγωνισμού».

Φυσικά και τα πάντα γίνονται για τη βελτίωση της τρέχουσας πρόσβασης του πολίτη στο διαδίκτυο, μόνο που οι όποιες αναφορές στα «δικαιώματα» του χρήστη είναι κάτι περισσότερο από υποκριτικές. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όχι μόνον οι διαδικτυακές, αλλά το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και οι πολύπλευρες εφαρμογές τους, θα μπορούσαν να είναι κατά πολύ φθηνότερες και πιο εύκολα προσβάσιμες για τα λαϊκά στρώματα.

Μόνο, που, για μία ακόμη περίπτωση, προκύπτει ότι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και στην επικοινωνία, δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία κυβέρνηση - υπηρέτη των μονοπωλιακών συμφερόντων, εντός του σημερινού, καταστροφικού για τον εργαζόμενο λαό, δρόμου ανάπτυξης. Οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο λαό ως «πελάτη» που του ακριβοπουλάνε υπηρεσίες από μέτριες έως κακές.

Καθολική και πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στην επικοινωνία για τα λαϊκά στρώματα προϋποθέτει ότι αυτά θα απορρίψουν οριστικά και αμετάκλητα τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ