Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στην κινδυνολογία

Περιοδεία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη σε χώρους της Υγείας

Ο Θ. Κωνσταντινίδης
Ο Θ. Κωνσταντινίδης
Περιοδεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) και στο πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ΑΡΓΩ έκανε, χτες το πρωί, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε την ανάγκη να βάλουν ένα φραγμό στις πολιτικές που προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, όπως ήδη γίνεται και αναμένεται να ενταθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Επισήμανε πως στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη έχουν μια ευκαιρία να απαντήσουν στους εκβιασμούς και στα ψεύτικα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημείωσε πως αν δε δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τότε θα συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς την προώθηση ακόμη πιο βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ο Θ. Κωνσταντινίδης, περιοδεύοντας στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην κινδυνολογία.

Στη συζήτηση που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τους εργαζόμενους του προγράμματος ΑΡΓΩ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεχιζόμενη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οπως έλεγε ο Παναγιώτης Γεωργάκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ, αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμα και τα ...μελάνια του εκτυπωτή. Το κύριο αποτέλεσμα, όμως, αυτών των περικοπών είναι να πλήττεται η ίδια η απεξαρτητική διαδικασία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην τάση αύξησης των προγραμμάτων υποκατάστασης. Οπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε 17 νέα τέτοια προγράμματα. Ο Θ. Κωνσταντινίδης επισήμανε, για μια ακόμη φορά, την πάγια θέση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπέρ των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης. Σημειώθηκε, δε, πως το θεραπευτικό πρόγραμμα ΑΡΓΩ είναι αντίθετο στη λειτουργία των προγραμμάτων με κριτήριο τη ζήτηση και το κόστος, κατεύθυνση η οποία προβλέπεται στο υπό διαμόρφωση Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά, όπως συζητείται αυτή την περίοδο στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-03-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-03-09 00:00:00.0)
Σήμερα η επιστημονική ημερίδα (2015-06-19 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης (2011-01-25 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Θ. Κωνσταντινίδη (2010-11-05 00:00:00.0)
Περιοδείες του Θεοδόση Κωνσταντινίδη μαζί με υποψήφιους δημάρχους (2010-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ