Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΓΚΑΪ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε σε ουρανοξύστη της Σανγκάης στην Κίνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 42 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 90 να τραυματιστούν, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα αίτια.

ΒΑΓΔΑΤΗ.- Πέντε νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός από τις δύο τουλάχιστον εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στις φυλακές Μπαντούς, βορείως της Μοσούλης. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο διοικητής της φυλακής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- «Aσφαλές καταφύγιο» για τους Ναζί και τους συνεργάτες τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν δημιουργήσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times» που επικαλείται στοιχεία από έκθεση 600 σελίδων που εξιστορεί τις συγκρούσεις των ΗΠΑ με άλλες χώρες για την τύχη των εγκληματιών πολέμου, τη δημοσίευση της οποίας είχε εμποδίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης το 2006.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επανεξελέγη χτες στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης καθώς απέσπασε τη θετική ψήφο του 90,4% των 931 μελών του κόμματος κατά το συνέδριο της CDU στην Καρλσρούη. Η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών από το 2000.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κολομβία από τις αρχές του Μαρτίου εξαιτίας της κακοκαιρίας που προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 20 ακόμη άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ενώ σε 1,9 εκατομμύριο ανέρχονται οι πληγέντες.

TZAKAΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 260 άνθρωποι έχασαν ως χτες τη ζωή τους από τις 26 Οκτώβρη οπότε άρχισαν οι εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν χτες το πρωί αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι Σέρβων στο Ζβέτσαν του βόρειου Κοσσυφοπεδίου δίχως ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί παρά μόνον υλικές ζημιές.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.-- Ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, ορκίστηκε χτες νέος πρόεδρος της σερβοβοσνιακής οντότητας στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής υποστηρίζοντας ότι βασικός στόχος του θα είναι «μία ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας με αρμοδιότητες που απορρέουν από τη Συμφωνία του Ντέιτον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ