Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδιαφορία για τον έλεγχο των τροφίμων

Αδιάφορο είναι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το θέμα του ελέγχου των τροφίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για ελέγχους στο συγκεκριμένο τομέα για το επόμενο διάστημα, λόγω του ότι οι αγορανομικές υπηρεσίες και επιτροπές καταργούνται από την αρχή του χρόνου, προκειμένου να περάσουν στις αρμοδιότητες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ομως από την κατάργηση των αγορανομικών υπηρεσιών και επιτροπών μέχρι την εφαρμογή του ΕΦΕΤ, υπολογίζεται να περάσουν περισσότεροι από τρεις μήνες, διότι χρειάζεται και η θέσπιση Προεδρικού Διατάγματος, με αποτέλεσμα αυτό το διάστημα να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου.

Μάλιστα η αδιαφορία της κυβέρνησης φτάνει στο βαθμό που η Γενική Γραμματέας Καταναλωτή, Χριστίνα Παπανικολάου , υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των ελεγκτικών επιτροπών, αναφέροντας ότι ως σήμερα μόνο ένα τμήμα υπήρχε στην Αττική και αυτό ασχολούνταν περισσότερο με τον έλεγχο των τιμών, παραδεχόμενη κατ' αυτόν τον τρόπο την αποδυνάμωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πάντως το μόνο έτοιμο για τον ΕΦΕΤ είναι το... προεδρείο του, στο οποίο επικεφαλής τίθεται η Χριστίνα Παπανικολάου. Οσο δε για τους αστυκτηνιάτρους των υπηρεσιών ελέγχου, σύμφωνα με την κ. Παπανικολάου θα μεταταχθούν στον ΕΦΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ