Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «DHL»
Απεργιακό όχι στη μείωση προσωπικού

Απεργιακή απάντηση στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για μείωση του προσωπικού (κατά 60 άτομα) έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στις δύο θυγατρικές του Ομίλου Γερμανικών Ταχυδρομείων («DHL Express Hellas» και «European Air Transport»).

Το Σωματείο της «DHL Express Hellas» είχε κηρύξει για χτες 24ωρη απεργία και το Σωματείο της «European Air Transport» 8ωρη στάση εργασίας (5 π.μ.-3 μ.μ.). Να σημειωθεί ότι τα δύο σωματεία καταγγέλλουν την εργοδοσία για τις προσπάθειες εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης», το οποίο έληξε και φαίνεται ότι η εργοδοσία σκοπεύει να το παρατείνει λόγω της μικρής ανταπόκρισης.

Χτες, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων έγινε συγκέντρωση στο χώρο των εμπορευμάτων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», στις εγκαταστάσεις της «DHL» με τους εργαζόμενους να δίνουν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας από την έναρξη έως και τη λήξη της, αχρηστεύοντας τις προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκαν ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Β. Βήτος και ο Δ. Κατσαντώνης, από το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών», ταξικές δυνάμεις και συνδικάτα από κλάδους των πρώην ΔΕΚΟ, εκδηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και εκφράζοντας την ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής δράσης και απάντησης.

Εντός της βδομάδας αναμένεται να συγκληθούν εκ νέου τα ΔΣ των δύο σωματείων προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ