Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συμβολική κατάληψη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, χτες το πρωί κατέλαβαν το Επιμελητήριο των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Για τρεις ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ κατέλαβαν ένα από τα στρατηγεία του κεφαλαίου στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αντιδρώντας στη νέα επίθεση που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που δήλωνε με σαφήνεια την απόφασή τους να αποκρούσουν την επίθεση και να περάσουν στην αντεπίθεση. «Κάτω τα χέρια από τις συμβάσεις. ΟΧΙ στην κατάργηση του 5νθήμερου, της κυριακάτικης αργίας, στην παράταση του εργάσιμου χρόνου, στις απλήρωτες υπερωρίες. Ταξική πανεργατική αντεπίθεση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που ευθύνεται», έγραφε το πανό.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, μοίραζαν έντυπο υλικό στους διερχόμενους και διαδήλωναν: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «Μόρφωση Δουλειά Πρόνοια Υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε: «Στέλνουμε μήνυμα και στην κυβέρνηση και στους βιομήχανους και στη ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ανεχθούν τη συμφωνία που έγινε για να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μειωθούν οι μισθοί, να επεκταθεί ο χρόνος εργασίας το Σάββατο και την Κυριακή. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους το ρόλο της ΓΣΕΕ και τους καλούμε να απαντήσουν σε αυτή την πολιτική με τη μαζική συμμετοχή τους και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη. Τους καλούμε να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, γιατί μόνο εκεί δυναμώνει η προοπτική ανατροπής αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ