Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κοινή δράση για την απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος

Σύσκεψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Τα βήματα μέσα από τα οποία οι ταξικές συσπειρώσεις θα δώσουν αποτελεσματικά τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης για τις Συλλογικές Συμβάσεις, της απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά κυρίως την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης, συζητήθηκαν χτες στην πλατιά σύσκεψη που οργάνωσαν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που για πρώτη φορά παίρνουν τη θέση τους στο πλευρό των ταξικών συσπειρώσεων («ΑΓΝΟ», «ΚΟΥΝΣΤΟΦ» που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, κ.λπ.), αλλά και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και χώρων εργασίας, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, σπουδαστές και μαθητές, αγρότες, εκπρόσωποι των λαϊκών στρωμάτων που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαίωμα και τις κατακτήσεις τους, στο εισόδημα, στο δικαίωμα στη Μόρφωση, στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Μετέφεραν την πείρα από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής μέσα στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, παντού σε κάθε δράση της ζωής τους, με τις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά, το χαράτσι της περαίωσης, τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και τις επιπτώσεις της ΚΑΠ, στο νέο σχολείο και το νέο πανεπιστήμιο που προωθεί η κυβέρνηση που φορτώνει το κόστος σπουδών στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όπως και το κόστος της Υγείας - Πρόνοιας. Αλλά και την πείρα από τους αγώνες για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Ειδική αναφορά έγινε στη συμφωνία κυβέρνησης - βιομηχάνων - ΓΣΕΕ για την κατάργηση των συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κλπ. Στην εισήγησή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως η πολιτική που προωθείται αποτελεί ιστορική καμπή για το εκμεταλλευτικό σύστημα. Το ίδιο ιστορική μπορεί να είναι και η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλει η κοινή δράση των ταξικών συσπειρώσεων με βάση το κοινό πλαίσιο δράσης. Οπως είπε, ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να βάλουμε μαζικά, σχεδιασμένα, ταξικά, πειθαρχημένα, αποτελεσματικά σε κίνηση και δράση όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες, νέους. Να πολιτικοποιήσουμε την πάλη τους, να οργανώσουμε την πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, σε πολιτικό και κοινωνικό. Και τέτοια βήματα πρέπει να γίνουν και μπροστά στη μάχη του συλλαλητηρίου της Πέμπτης και της απεργίας.

Μια μάχη που θα δοθεί με οργάνωση εξορμήσεων, συσκέψεων και άλλων παρεμβάσεων, σε μια σειρά χώρους δουλειάς, με ιδιαίτερη έμφαση σε νέους χώρους, με νέους εργαζόμενους, αλλά και σε χώρους συγκέντρωσης των λαϊκών στρωμάτων, όπως νοσοκομεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ. με κύριο άξονα της δουλειάς τις απολύσεις και την ανεργία, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, την απλήρωτη δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις, την περαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ