Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα «λευκά κελιά» της βαρβαρότητας

Στην προσπάθειά της να εκσυγχρονιστεί, για να ενταχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα στη μεγάλη οικογένεια των δημοκρατικών και προοδευμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η γείτων και σύμμαχός μας Τουρκία κατέστρωσε και στον κατασκευαστικό τομέα, ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα. Προχώρησε στην ανέγερση νέων, σύγχρονων φυλακών, με μικρά μοντέρνα κελιά (διαστάσεων, 1Χ2 μέτρων), ώστε οι κρατούμενοι - όσοι είχαν την ατυχία, λόγω κάποιου δικού τους σφάλματος, να στερηθούν την ελευθερία τους - να ζουν εκεί μέσα ένας ένας, ήσυχα και με όλες τις ανέσεις τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να συνωστίζονται, είκοσι και τριάντα μαζί, μέσα στον ίδιο θάλαμο.

Το σύστημα, βέβαια, αυτό, των «λευκών κελιών», δεν είναι ούτε καινούριο, ούτε πρωτότυπο. Το εφάρμοσαν με επιτυχία οι Γερμανοί εταίροι μας, πρότυπα και αυτοί δημοκρατών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχαν κλείσει εκεί μέσα κάποια δύστροπα και ατίθασα παιδιά - ιδιαίτερα εκείνα της ομάδας Μπάαντερ Μάινχοφ - που δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία του ελεύθερου και δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας τους. Τους έκλεισαν, λοιπόν, έναν έναν σε αυτά τα «λευκά κελιά», για να... συνέλθουν, και να σκεφτούν με την ησυχία τους το κακό που έκαναν στην πατρίδα τους. Κάποιοι, πάντως, κακόβουλοι αντιευρωπαϊστές είπαν, πως τα παιδιά εκείνα, οι δεσμοφύλακες τα «αυτοκτόνησαν» εκεί μέσα, τυλίγοντας σφιχτά ένα σκοινί γύρω στο λαιμό τους ή ρίχνοντάς τους, έτσι απλά, μια σφαίρα στο κεφάλι.

Οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι αρνήθηκαν τις... ανέσεις των «λευκών κελιών» και τη «στοργή» των στρατοκρατών της Αγκυρας, που σκόπευαν να τους απομονώσουν εκεί μέσα έναν έναν, για να «ξεμπερδέψουν» πιο εύκολα με αυτούς τους «αναρχικούς τρομοκράτες». Αντέδρασαν, κατεβαίνοντας ομαδικά σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου, και έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», η οποία, σε μια αστραπιαία νυχτερινή επιχείρηση, με βαρύ οπλισμό, αλλά και με μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα, επενέβη, για να αποκαταστήσει την τάξη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ανήγγειλε ο ίδιος την καταστολή της «ανταρσίας». «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία!», δήλωσε θριαμβευτικά, μπροστά στις κάμερες. «Εξαρθρώσαμε όλες τις φωλιές των τρομοκρατών και τώρα ο τουρκικός λαός πρέπει να νιώθει μεγάλη χαρά και ανακούφιση...

Ο τελικός απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών αυτής της «ανθρωπιστικής επιχείρησης», δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο «επίσημος» αριθμός, είναι 26 νεκροί, αλλά το βέβαιο είναι, πως οι νεκροί αγωνιστές είναι πάνω από 60, και κατ' άλλους, ξεπερνούν τους 250. Ξαπλωμένη σε ένα φορείο, στα τελευταία της ίσως, μια αγωνίστρια απεργός πείνας, με καμένο το πρόσωπο και όλο σχεδόν το κεφάλι της, και ενώ ο θηριώδης «Ράμπο» προσπαθούσε να της κλείσει το στόμα με την παλάμη του, δήλωσε σχηματίζοντας με τα δυο της δάχτυλα το σήμα της νίκης, μπροστά στην κάμερα που κατόρθωσε να την πλησιάσει: «Σκότωσαν πέντε γυναίκες. Τις έκαψαν ζωντανές!».

Σε αυτή τη νέα επέλαση του αφηνιασμένου «Αττίλα» η «πολιτισμένη» Ευρώπη, στο απόγειο της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού της, «εθριάμβευσε» στο ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Οπως μας πληροφορούν τα διεθνή πρακτορεία, συνέστησε και στα δύο μέρη «αυτοσυγκράτηση», και καλεί «τους εμπλεκομένους να βρουν τρόπο συνδιαλλαγής» (!!!). Ισες αποστάσεις, δηλαδή, απέναντι στους πάνοπλους θύτες και στα σιδεροδέσμια και ανυπεράσπιστα θύματά τους. Οι δε «δικοί μας» ιθύνοντες, κύριοι Σημίτης και Γ. Παπανδρέου, εξέφρασαν τη... θλίψη τους, για την απώλεια τόσων ζωών.

Ομως, οι Τούρκοι μαχητές και μαχήτριες της Ελευθερίας, θα νικήσουν, γιατί έχουν μαζί τους τη σκέψη και τη συμπαράσταση όλων των τίμιων ανθρώπων της Γης. Το Αουσβιτς και τα «λευκά κελιά» της βαρβαρότητας δεν μπόρεσαν, ούτε και τώρα θα μπορέσουν να λυγίσουν τη θέληση και την απόφαση των λαών να ζήσουν ελεύθεροι.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ