Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Αρχή με τέσσερις εργολαβίες

Αφορούν το οικιστικό μέρος, κόστους συνολικά 100 δισ. δραχμών  

Τις μελέτες και τον προϋπολογισμό του Ολυμπιακού Χωριού ενέκρινε ομόφωνα - σύμφωνα με πληροφορίες - το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη χτεσινή του συνεδρίαση. Μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 125 δισ. δρχ., μέσα στο επόμενο διάστημα με τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού με τη μέθοδο «μελέτη - κατασκευή».

Το έργο θα δημοπρατηθεί σε τέσσερα διαφορετικά οικιστικά τμήματα (τέσσερις εργολαβίες) που θα συμπεριλαμβάνουν και τα έργα υποδομής (δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, συντήρηση και λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού). Το κόστος των τεσσάρων οικιστικών τμημάτων του Ολυμπιακού Χωριού θα αγγίξει τα 100 δισ. δρχ., δηλαδή 25 δισ. δρχ. η κάθε εργολαβία (δε συμπεριλαμβάνεται το κόστος κατασκευής της Διεθνούς Ζώνης και της διαμόρφωσης του χώρου). Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επισημαίνεται ότι η δημοπράτηση της Διεθνούς Ζώνης θα γίνει από τον ΟΕΚ πολύ αργότερα, γιατί - όπως διατείνονται στελέχη του ΟΕΚ - πρόκειται «για ελαφριές κατασκευές που χρειάζονται λίγο χρόνο». Ωστόσο, η οριστική απόφαση για τη δημοπράτηση της Διεθνούς Ζώνης εξαρτάται άμεσα από το πότε και ποια συμφέροντα θα επικρατήσουν τελικά και θα «πάρουν» το συγκεκριμένο κομμάτι του Ολυμπιακού Χωριού μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν εμπορικές δραστηριότητες (καταστήματα, τράπεζες, εμπορικά κέντρα κ.ά.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΕΚ θα κατασκευαστούν συνολικά 2.300 σπίτια από 84 έως 115 τετραγωνικά μέτρα που θα φιλοξενήσουν 17.300 αθλητές και συνοδούς κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στα σπίτια θα γίνουν μετά τους αγώνες οι απαραίτητες μετατροπές και θα παραδοθούν σε 10.000 οικογένειες εργαζομένων - δικαιούχων του ΟΕΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προβλέπονται μέχρι σήμερα από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του Οργανισμού. Η Διεθνής Ζώνη θα κατασκευαστεί σε έκταση 165 στρεμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ