Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Ο Κ. Τσιάνος δημοτικός σύμβουλος

Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας ορκίστηκε ο Κώστας Τσιάνος. Ο γνωστός σκηνοθέτης θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντος, για προσωπικούς - επαγγελματικούς λόγους, Τάσου Σκυλλάκου και θα ενταχθεί στη δημοτική ομάδα της «Δημοτικής Συνεργασίας». Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του υπογράμμισε τη μεγάλη αγάπη του για τη Λάρισα και τη διάθεσή του να προσφέρει για το καλό της πόλης. Είναι τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Λάρισα να την υπηρετεί ένας πνευματικός άνθρωπος σαν τον Κώστα Τσιάνο, δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης. Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Συνεργασίας» Λίτσα Ούντρια, Ειρήνη Κατσίγρα και Χρήστος Χαλκιάς.

Ο Κώστας Τσιάνος συμπληρώνει 35 χρόνια δράσης στο ελληνικό θέατρο, ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορογράφος, μεταφραστής και κειμενογράφος. Από τους βασικούς ιδρυτές του «Θεσσαλικού Θεάτρου», το υπηρέτησε επί 22 χρόνια, από τα οποία τα πέντε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του, ενώ διατέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Σπούδασε θέατρο κοντά στο Δ. Ροντήρη, πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν, στην ιστορική παράσταση «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, ενώ βρέθηκε δίπλα στη Δόρα Στράτου για ν' ασχοληθεί επί 10 χρόνια με τον ελληνικό λαϊκό χορό, το τραγούδι, το κοστούμι, γενικά τη λαϊκή παράδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ