Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

Εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις του χώρου την περασμένη Πέμπτη, καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην εντεινόμενη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Ιδιαίτερα στα ΕΑΣ, η επίθεση παίρνει νέες διαστάσεις. Η διοίκηση της εταιρείας απέστειλε εξώδικο στα Σωματεία Εργαζομένων, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, από μηδενική βάση. Στην πράξη πρόκειται για ευθεία επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η επίθεση αυτή, όμως, δεν είναι ξεκομμένη και απ' τη συνολική υποβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, που προωθεί κυβέρνηση - ΔΝΤ, με την πρόσληψη συμβούλου για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Την ίδια στιγμή, γίνεται επιτακτική η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεφύγουν οριστικά από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι ενδεικτικό ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ζητούν τα ΕΑΣ να εξαιρεθούν από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ, πρωτοστατώντας στη διάσπαση των αγώνων των εργαζομένων και άρα στην αποδυνάμωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ