Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
GOODY'S - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απολύθηκαν δύο συνδικαλίστριες

Την άμεση ανάκληση των δύο παράνομων απολύσεων που έκανε η επιχείρηση «GOODY'S», από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, απαιτεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Η μία περίπτωση αφορά εργαζόμενη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου, μητέρα ανήλικου παιδιού, η οποία απολύθηκε παραμονές Χριστουγέννων, επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη. Η άλλη περίπτωση αφορά εργαζόμενη μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου που είχε απολυθεί παλιότερα και δικαιώθηκε από πρωτόδικο δικαστήριο και Εφετείο, όπου είχε προσφύγει απαιτώντας την επαναπρόσληψή της.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως η εργοδοσία επιχειρεί έτσι να εκφοβίσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχει περάσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση κάτω από τις οδηγίες ΕΕ - ΔΝΤ και με την έμπρακτη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. «Με τις πλάτες αυτής της πολιτικής καταφεύγει σε απολύσεις και συστηματική καθυστέρηση δεδουλευμένων. Αλλά και οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας όπλα και τη δική μας συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους φοιτητές και τις γυναίκες απέναντι σε όλους αυτούς.

Δε θα τ' αφήσουμε να περάσει έτσι. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται. Θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για τη δικαίωση των συναδέλφων μας. Με ενωμένο ταξικό αγώνα θα κόψουμε τον αέρα σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση με συσπείρωση στο ταξικό Συνδικάτο και ένταση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ