Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΧΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή

Λαϊκή Επιτροπή συγκροτήθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, μέσα από μαζική σύσκεψη που έγινε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο λαό της περιοχής και η ανάγκη για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για παρεμβάσεις και δράσεις.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο Δήμο βρίσκονται σε τραγική κατάσταση αφού μένουν απλήρωτοι για μήνες. Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τη λήξη των συμβάσεων πολλών εργαζομένων, έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των παιδικών σταθμών και την υποβάθμιση των υπηρεσιών. Βασικά προβλήματα υποδομών στις γειτονιές μένουν άλυτα επί χρόνια. Το περιβάλλον υποβαθμίζεται, οι ελεύθεροι χώροι (πρώην στρατόπεδα) προορίζονται για μπίζνες του κεφαλαίου. Παράλληλα εξελίσσεται η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στο εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η επίθεση που ξεδιπλώνεται στοχεύει στο σήμερα και στο αύριο της εργατικής τάξης. Δεν χτυπάει μόνο τους εργάτες, αλλά και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Χτυπάει συνολικά τη Λαϊκή Οικογένεια. Γι' αυτό ακριβώς, τονίστηκε, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δημιουργήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή στην Πολίχνη, με στόχο να υπερασπιστεί τις Λαϊκές Οικογένειες και να δυναμώσει την πάλη στις γειτονιές, να συμβάλλει στην οργάνωση στα σωματεία, στις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, στους συλλόγους των φοιτητών μέσα από το ΜΑΣ και να οργανώσουν αγώνες σε κάθε γειτονιά και συντονισμένα σε όλη την πόλη, κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης, προσωρινά στεγάζεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης (οδός Σταδίου 12, τηλ. 2310.608.798).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ